Radio Simplu

Trucuri self make-up

Etapa I – Pregătirea pentru machiaj

– Demachiantul se curăță întotdeauna de pe față (cu apă termală, de preferat). Altfel, el va continua să își facă efectul pe timpul machiajului.

– Burețelul sau pensula pentru fond de ten se folosesc puțin umede, astfel încât apa să respingă fondul de ten și să nu rămână prea mult produs îmbibat în ele.

Etapa II – Tenul

– Întotdeauna se aplică puțin fond de ten și pe lobul urechii, precum și în comisura dintre față și gât, unde se întinde foarte bine.

– Anticearcănul se aplică mereu cu degetul, prin tapotare. În contact cu căldura corpului, el se lichefiază și intră mai ușor în piele.

– Peste anticearcăn, pentru o durată mai mare a machiajului se folosește pudră translucidă. (Am văzut că Alexandra folosește MAC Prep & Prime). La finalul cursului, fiind machiată de seară, am ieșit în oraș și am stat până la 3 dimineața. Fardul de pleoape era intact.

– După ce se aplică pudra, se curăță sprâncenele de fond de ten cu pensula și cu apă termală.

– Sprâncenele se conturează după accentuarea ochilor, cu o pensulă tăiată cu colț. Dacă ies prea intense poți să apeși ușor burețelul folosit pentru fond de ten deasupra lor și se mai deschid.

– Cea mai bună combinație de blush este în două nuanțe – una naturală, mată, care se aplică din dreptul colțului urechii către colțul gurii, după care pe deasupra, în partea superioară, venim cu o tușă de blush deschis la culoare (piersică sau roz) pentru a îmbujora ușor obrajii. La final se iluminează zona superioară a pomeților cu un iluminator.

– Imediat după această etapă, pe buze se aplică balsam, ca să fie hidratate și pregătite atunci când se aplică rujul.

Etapa III – Machiajul ochilor

– Pentru un machiaj natural se folosesc minimum două nuanțe, una mai deschisă și una mai închisă, din același câmp cromatic.

– Ce am observat la aplicarea fardului este că pensulele sunt extreme de importante. Pensula cu care se creează umbra trebuie să fie pufoasă, astfel încât marginea umbrei să fie difuză. Pensula pentru sprâncene trebuie să fie tăiată în colț, pe diagonală, cea pentru fardarea pleoapei mobile trebuie să fie plată.

– Pe pleoapa mobilă se folosește nuanța mai închisă, care se aplică descendent, dinspre colțul exterior spre cel interior.

– Fardul și eyelinerul se aplică astfel încât să nu existe deloc spații albe între gene, ci să fie uniform.

– Rimelul se aplică printr-un zig-zag la rădăcină și apoi trăgând pensula spre colțul exterior. Eu trăgeam de pensulă mai mult în sus, spre vârfurile genelor, însă îmi place mult mai mult cum arată genele orientate către exterior.

Etapa IV – Buzele

– Mai întâi se îndepărtează balsamul de buze, care a avut timp să își facă efectul. Apoi se aplică un ruj (mat sau lucios, la alegere), după care, cu o nuanță ușor mai deschisă decât primul ruj, se accentuează centrul buzelor, pentru mai mult volum.

– Nu e nevoie să investiți și în ruj mat, și în ruj lucios. Cel mat poate deveni lucios dacă îl amestecați cu puțin balsam de buze.

Fine tuning

– Același iluminator folosit pe pomeți trebuie aplicat într-o linie fină și sub sprâncene, precum și pe arcada buzelor. Am fost impresionată de volumul pe care îl oferă buzelor șmecheria asta.

– În 5 minute, un machiaj de zi poate fi transformat într-unul de seară printr-o tușă de eyeliner și un ruj puternic. Dar asta e prima etapă. Pentru un efect mai bun, și acest machiaj are nevoie de timp, iar etapa mai complexă durează la fel de mult ca primul modul.

– Pentru a intensifica machiajul și a-l transforma într-unul pentru o petrecere, în cazul meu, Alexandra a testat încă două nuanțe de ruj intens. De asemenea, la ochi a continuat machiajul cu un fard mat, peste care a aplicat unul sidefat de la MAC, chiar peste umbrele inițiale.

– Pudra nu este absolut necesară, pentru că încarcă tenul. Alexandra are un stil foarte natural de machiaj și nu am avut deloc senzația de ten încărcat. Pentru persoanele cu ten gras, în loc de pudră, recomandă șervețele matifiante care se pot aplica în zona T (sunt ieftine și se găsesc în majoritatea magazinelor).