Radio Simplu

Lucruri pe care să nu le spui niciodată soacrei

Relația cu soacra poate fi destul de complicată însă, de cele mai multe ori, trebuie să lași de la tine și să îți păstrezi cumpătul în preajma acestei femei. Deoarece băieții sunt, de obicei, mai apropiați de mamele lor, aprobarea pe care ți-o va da ea, dar și relația pe care o veți întreține, vor cântări extrem de mult și îi vor influența comportamentul persoanei iubite.

Ca să păstrezi o relație bună cu soacra, trebuie să ții cont și de alte aspecte, așa cum sunt respectul și atitudinea față de ea. Nu uita că atitudinea pe care cei din jur o au față de noi este o reflexie a propriului nostru comportament, iar de cele mai multe ori acest lucru este valabil și în relația cu soacra. Pentru a avea o relație bună cu ea, trebuie să fii foarte atentă la ce faci, dar și la lucrurile pe care i le spui.

Iată care sunt lucrurile pe care să nu le spui niciodată soacrei!

„Nu îmi plac copiii.”

Această afirmație poate fi percepută de către soacra ta ca o amenințare directă la viitorul familiei. Fii sigură că următorul lucru pe care îl va face este să îi țină lecții fiului ei despre importanța pe care copiii o au în viața noastră, dar și despre faptul că tu nu ești tocmai cea mai inteligentă alegere pe care a făcut-o în privința viitorului lui.

„Fiul tău avea dreptate. Sarmalele mele sunt mai bune.”

Oricare ar fi abilitățile culinare ale soacrei, acestea trebuie să fie tratate ca pe un secret de stat. Preparatele sale nu tocmai reușite nu se discută de față cu ea, dar nici cu fiul ei. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ții totul pentru tine și eventual să îi spui, atunci când te va invita la masă, că tocmai ai mâncat.

„Nu îmi plac cerceii pe care mi i-ai dat de Crăciun.”

Cadourile sunt gesturi simbolice, iar soacra ta poate fi extrem de mâhnită atunci când îi spui că darul său nu a fost prea inspirat. Acest lucru poate conduce mai departe la reproșuri făcute perechii tale, reproșuri care se vor întoarce în cele din urmă asupra ta. Pentru a opri acest „triunghi al Bermudelor”, cel mai bine este să îți arăți recunoștința pentru gest și să îi porți ocazional, atunci când te duci în vizită la ea.