Radio Simplu

COD RUTIER 2019. Atenţie, şoferi! Amenzi URIAŞE dacă aveţi aceste obiecte în maşină

COD RUTIER 2019. Un simplu obicei vă poate scoate mulți bani din buzunar și, de asemenea, riscați să rămâneți fără permis.

COD RUTIER 2019. Șoferii care au acest obicei trebuie să înceteze! Amenda poate ajunge chiar la 2.900 de lei, iar sancțiunea poate fi între 9 și 20 de puncte.

Cruciulițele agățate de oglinda retrovizoare sau lipite de parbriz, odorizantele de maşină agățate la fel, zarurile, fotografiile, legitimațiile de acces în diferite instituții sau orice alte obiecte le pot aduce șoferilor amenzi uriașe.

„Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare se încadrează în clasa IV de sancțiuni, de la 9 la 20 de puncte”, se arată în textul de lege din OUG 195/2002, la articolul 36, scrie capital.ro.

COD RUTIER 2019. Punctul de amendă este 145 de lei, așadar, în bani, sancțiunea înseamnă între 1.305 și 2.900 de lei.

Și sunt mulți șoferi care fie lipesc în geamuri anunțuri de vânzare a mașinii, fotografii cu cei decedați din familie, în semn de omagiu, fie atârnă nenumărate accesorii de oglinda retrovizoare.