Radio Simplu

Femeile care aleg să fie singure pentru mai mult timp, sunt mai fericite

Se pare că toată lumea se căsătorește și are copii.

Cu toate acestea, există femei care sunt încrezătoare în viața lor, deși sunt singure.

Nu vorbesc despre femeile care se simt singure și vor să-și schimbe situația cât mai curând posibil.

Vorbesc despre femei care nu au neapărat de gând să fie singure, dar își trăiesc viața așa cum este. De fapt, sunt atât de mulțumite de faptul că sunt singure, încât nu au nimic împotrivă cu asta.

Și cine le poate învinui?
Există mai multe motive pentru care femeile, care aleg să fie singure, pentru perioade mai lungi de timp, ajung să fie cei mai fericiți oameni:

Motivul 1. Fiind singur, îți sporești dezvoltarea psihologică.
Este adevărat, există foarte puține cercetări științifice despre ființasinfură, însă cele actuale demonstrează că oamenii care rămân singuri au un sentiment sporit de autodeterminare.

DePaulo, cercetător, scrie:

„Alte cercetări longitudinale arată că oamenii singuri muncesc mai mult cu propria persoană, decât cei căsătoriți – și că aceste diferențe există încă din liceu, înainte ca oricine altcineva să se căsătorească sau să se hotărască să rămână singur.

„Un alt studiu, al persoanelor singure de-a lungul vieții, a arătat că autosuficiența le servește: cu cât acestea erau mai autosuficiente, cu atât era mai puțin probabil să experimenteze emoții negative. ”

Persoanele singure au timp și energie să se concentreze pe ele însele. Prin urmare, femeile care rămân singure pe perioade lungi de timp au avut cea mai mare oportunitate de a-și dezvolta identitatea, ca indivizi.

Motivul 2. Persoanele singure arată mai bine
Un studiu realizat de Universitatea din Basel, din Elveția, și Institutul Max Planck pentru Dezvoltarea Umană, din Germania, a descoperit două lucruri:

a) Cuplurile căsătorite tind să mănânce mai mult decât persoanele singure.

b) Cu toate acestea, persoanele singure fac sport mai mult și cântăresc semnificativ mai puțin.

Motivul 3. Ne având așteptări, femeile singure sunt mai creative și mai productive.
Există mai multe studii care susțin această afirmație:

Femeile singure, pentru o lungă perioadă de timp, au o experiență sporită în creativitate și productivitate.

Fiind singure, dar nu singuratice, este cea mai bună stare de a fi unică. Solitudinea, fără singurătate, poate să aprindă creativitatea și să sporească productivitatea în toate aspectele vieții.

În plus, singurătatea sporește stările emoționale și mentale precum libertatea, intimitatea și încrederea în sine.

Motivul 4. Femeile singure susțin legături sociale mai bune.
După cum s-a menționat mai sus, solitudinea sporește intimitatea, facilitând femeilor singure să dezvolte un cerc social mai semnificativ.

Cuplurile tind să se concentreze pe ele și pe relația lor. Dar oamenii singuri sunt în măsură să petreacă mai mult timp cu prietenii și colegii de muncă.

Un studiu publicat în Jurnalul de relații sociale și personale a constatat că persoanele singure sunt mai predispuse să rămână în contact cu cercul lor intim.

Femeile singure sunt în măsură să ofere mai mult ajutor părinților, fraților și prietenilor lor.

Motivul 5. Femeile singure dorm mai mult și mai bine.
Un sondaj, din 2017, privind 2.000 de oameni, a constatat că femeile singure dorm mai bine decât cele care au parteneri.

Femeile singure dorm, în medie 7,13 ore pe noapte, mai mult decât persoanele care se află într-o relație, divorțate sau văduve.