Radio Simplu

Uite ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta

Se spune in popor că “ochii căprui, fură inima oricui” sau “ochii verzi, niciodată să nu-i crezi”.

Oamenii de știință au găsit, însă, înțelesuri mai profunde ale culorii ochilor care dezvăluie un anumit tip de personaitate.

Ochii negri

Persoanele cu ochi negri sunt lideri înnăscuți. Sunt secretoase și misterioase. Cu cât cantitatea de melanină din organism este mai mare, cu atât mai negri sunt ochii.

Iar o cantitate mare de melanină presupune că viteza ta de reacție este mai mare. Conform specialiștilor, “persoanele cu ochii foarte închiși la culoare au tendința de a bea considerabil mai puțin decât cei cu culori deschise.”

Ochii căprui
Dacă ai ochii căprui, cel mai probabil ești o persoană loială, demnă de încredere, respectuoasă și caldă, dar cu siguranță nu supusă.

A fost publicat un studiu care susține că persoanele cu ochii căprui dorm cu 2 ore mai puțin decât cele care au ochii dechiși la culoare. De asemenea, ele întâmpină dificultăți dimineața la trezire.

Ochii albaștri

Calitatea pe care o au posesorii de ochi albaștri este puterea interioară și fizică. Cu toate acestea, cei in jur te pot considera timidă, de neîncredere sau mai slabă decât ești în realitate. Este foarte posibil să nu își dea seama prea ușor cine ești cu adevărat.

Un raport întocmit in 2006 a anunțat că o echipă de psihologi din Germania a descoperit că în rândul copiilor cu ochi albaștri interesul pentru lucrurile noi era mai redus iar aceștia erau mai puțin deschiși și receptivi decât ceilalți.

Ochii verzi

Persoanele cu ochi verzi sunt percepute ca misterioase. Cantitatea de melanină este la un nivel echilibrat ceea ce conferă acestor persoane un aer agreabil, dominant, puternic dar precaut.

Doctorul oftalmolog Hamadi Kallel spune că persoanele cu ochii verzi sunt “creative și cu rezultate bune în condiții de stres. De asemenea, el spune că aceste persoane au “un aer misterios și de auto-suficiență.”