Radio Simplu

CUM SE VOR DESFĂȘURA CUNUNIILE, BOTEZURILE ȘI ÎNMORMÂNTĂRILE DUPĂ 15 MAI. CÂTE PERSOANE VOR PUTEA PARTICIPA

Regulile de distanțare socială nu vor dispărea după data de 15 mai, atunci când România va intra în starea de alertă, nemafiind prelungită starea de urgență, iar reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au transmis regulile care sunt propuse a intra în vigoare de la data respectivă.

În ceea ce privește unele evenimente – cununii, botezuri sau înmormântări – comunicatul emis de MAI precizează că numărul persoanelor care vor putea participa este ”strict limitat”, fiind vorba de maxim 16. Și, firește, toate regulile de distanțare socială vor trebuie respectate pentru ca riscul infecției cu COVID-19 să fie cât mai mult diminuat.

”Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane – maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”, se precizează în documentul emis de Ministerul Afacerilor Interne prin care au fost stabilite măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului, propuse pentru a intra în vigoare începând cu starea de alertă care va fi decretată din data de 15 mai 2020.