Radio Simplu

Zeci de pensionari, fotografiați bând bere le terasă, fără măști de protecție. Unde s-a întâmplat

România se află, încă, în stare de urgență, iar măsurile restrictive acționează în consecință, chiar dacă vremea îmbie la plimbare. Dar distanțarea socială, în plină criză a coronavirusului, este esențială, iar autoritățile au transmis că va exista o relaxare, graduală, după data de mai, atunci când se va intra într-o nouă etapă, cea a stării de alertă.

Până atunci, însă, pe alte meleaguri s-a ieșit la terase, iar vârstinicii au stat la soare și s-au relaxat bând bere. Totul s-a întâmplat în Norvegia, iar autorul mesajului consideră că acesta este un semn de normalitate. Însă, atunci când se discută despre răspândirea infecției cu COVID-19 și despre pericolul permanent reprezentat de noul coronavirus, nimic nu este simplu, chiar dacă părerile diferă, iar subiectivismul joacă un rol important.

”În Norvegia, ieri. Vârstnici stând împreună, relaxați, la soare și-o bere. Așa ca niște oameni, nu ca niște zombi mascați ținuți în cuști, între paravane din plexi cum se gândesc să impună restaurantelor, deștepții noștri de specialiști și guvernanți. Pentru siguranță, am întrebat-o (n.red. – pe autoarea fotografiei) despre sursa pozei pe cea de la care am preluat-o. Mi-a confirmat că e făcută ieri în Norvegia de către cineva foarte apropiat, din familie”, a fost mesajul postat în mediul online de un român care este nemulțumit, după cum se poate observa, de măsurile restrictive luate la noi în țară.