Radio Simplu

Inca un focar intr-un spital din Romania. Declaratia directorului DSP si a prefectului

Inca un focar de Covid-19, de data aceasta la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila.

Patru asistente, doi medici cardiologi si o infirmiera au fost testati pozitiv cu noul virus.

Sectia de Cardiologie nu va fi inchisa, dar va functiona doar pentru cazurile urgente.

Dupa aparitia primului caz, la o asistenta din sectia de Cardiologie, a fost testat tot personalul care lucreaza acolo. Rezultatele au aratat insa ca si alti colegi s-au imbolnavit.

„Sunt confirmate patru asistente, doi medici si o infirmiera. Ancheta epidemiologica este in curs in momentul de fata. Informatiile furnizate sunt proaspete si inca nu este finalizata aceasta ancheta epidemiologica.”, a spus Gabriel Ciochina, director DSP Braila.

Cele 7 cadre medicale sunt internate in sectia pentru Covid-19 de la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila. Un medic si o asistenta prezinta simptome usoare, iar ceilalti cinci pacienti sunt asimptomatici.

Primele informatii din ancheta epidemiologica arata ca primul cadru medical care s-a imbolnavit ar fi fost o asistenta, al carei sot, jandarm de meserie, ar fi de asemenea bolnav de Covid-19. In sectia de cardiologie urmeaza sa fie facuta o dezinfectie partiala.

„Pentru ca e vorba de o sectie a Spitalului Judetean, am vorbit chiar dimineata cu directorul medical de acolo, au identificat o solutie astfel incat sa asigure functionarea in continuare a sectiei de cardiologie – totusi vorbim de o sectie importanta. Nu va fi inchisa, vor gasi solutii sa dezinfecteze pe portiuni din sectie.” spune Catalin Boboc, prefectul judetului Braila.

Sotul uneia dintre doctoritele bolnave este medic in acelasi spital, la o alta sectie, asa ca exista riscul ca virusul sa fi ajus si la alte cadre medicale sau chiar la pacienti.

Pana acum, Braila a fost unul dintre judetele cu cele mai putine imbolnaviri cu Covid-19. Acum sunt 110 cazuri confirmate.