Radio Simplu

Trucuri de răcorire a casei fără aer condiționat

Chiar dacă vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri pentru că este cald și avem concedii, totuși în foarte multe zile din cele 3 luni ajoritatea oamenilor nu se simt tocmai bine din cauza temperaturilor care sunt prea mari pentru cât poate suporta oganismul uman.

Cel mai grav este că acest discomfort este prezent inclusive noaptea, nu doar ziua, iar acest lucru ne împiedică să ne odihnim. De obicei aparatele de aer condiționat costă foarte mulți ani și nu foarte multă lume își permite acest lux.

Dar dacă știi cum anume îți poți proteja locuința de căldura în exces, vei reuși să fii odihnit a doua zi și să te poți întoarce acasă liniștit după muncă. Nu contează că ne aflăm spre sfârșitul verii, temperaturile mari se anunță din nou și în plus te vei bucura de aceste afaturi pentru vara viitoare.

Scapă în primul rând de covoarele pe care le ai prin casă. Acestea pot să fie frumoase, dar sunt de asemenea și o sursă foarte bună de căldură pentru locuința ta. În special pe timpul verii ele reprezintă o bariară între picioarele tale și podeaua rece din casă.

Gândește-te că dacă le strângi trei luni de zile, vei scăpa de o grijă în plus atunci când vei face curat pentru că nu va fi nevoie să dai cu aspiratorul pe ele.

Pe vremea când oamenii nu aveau ventialatoare sau aparate de aer condiționat aceștia spălau podeaua pentru că așa credeau că vor reuși să facă mai răcoare în cameră.

Înlocuiește becurile din casa ta. Dacă ai incandescente, pune din cele led pentru că în acest fel va fi mult mai puțină căldură în casa ta. Disconfortul termic crești inclusive din cauza surselor artificiale de lumină. LA finalul lunii vei observa o schimbare inclusive pe factura de la lumină.

O idee mai ciudată, dar foarte eficientă este aceea are te îndeamnă să pui cearșafurile în congelator. Datorită acestui truc vei reuși să dormi liniștit noaptea inclusiv după zile cu temperaturi foarte mari. Ține-le într-o pungă și scoatele cu câteva ore înainte de a merge la somn, cu siguranță vei repeta acest truc și altă dată.

Foarte util în zilele de vară îți va fi și ventilatorul, mai ales că îl poți folosi în foarte multe feluri. Spre exemplu. Poți să apelezi la această idee: pune în fața unui ventilator un vas maim ae, cum ar fi de exemplu un lighean și umple-l cu apă rece și după aceea mai pune în el și multe cuburi de gheață.

O altă variantă ar fi să înlocuiești ligheanul cu niște sticle pline cu apă scoasă din congelator, deci înghețată.
În momentul în care aerul rece din vas se va întâlni cu cel emanat de ventilator, în casă va deveni automat mai rece.

Și nu uita de sticla cu apă rece. Este exact efectul invers al sticlei cu apă fierbinte din timpul iernii. Dacă îți permiți și vrei să faci o investiție cu adevărat importantă, apelează la saltelele cu apă, datorită lor vei uita ce înseamnă un pat fierbinte.