Radio Simplu

Testamentul lui Ion Iliescu. Cine va moşteni averea fostului preşedinte al României

Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, în vârstă de 90 de ani, ştie exact cine îi va primi averea, deşi nu are niciun copil. Fiul de suflet al soţilor Iliescu, Mihai Bujor Sion, va primi un apartament, mai multe tablouri, bijuterii şi terenuri, conform impact.ro.

Testamentul lui Ion Iliescu. Averea fostului preşedinte al României nu va rămâne statului, ci va ajunge la copilul său de suflet, Mihai Bujor Sion, cu toate că nu l-a înfiat şi în acte. Soţii Iliescu s-au ocupat de educaţia şi studiile bărbatului. În prezent, acesta este consulul României în Manila (Filipine). Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan, după ce avionul în care se aflau părinţii săi s-ar fi prăbuşit în munţi.

Citeşte şi: Raportul premonitoriu al CIA scris despre Ion Iliescu în 1982

În prezent, în vârstă de 54 de ani, diplomatul și-a început cariera ca și șef al Cancelariei Prezidențiale pe vremea când, desigur, tatăl său de suflet era președinte al țării. Mihai Bujor Sion a fost căsătorit timp de 20 de ani cu actrița Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorțat în 2015, pentru a se căsători cu iubita cu 30 de ani mai tânără, fotomodelul Laura Iordache.Testamentul lui Ion Iliescu. Consulul are o relație excepțională cu Ion Iliescu și soția sa, cărora le spune „mamă” și „tată”. Conform testamentului lăsat de fostul președinte, Mihai Bujor Sion va moșteni un apartament de 156 mp, 15 tablouri extrem de scumpe, bijuterii de câteva zeci de mii de euro, precum și câteva terenuri.

Ion Iliescu a fost unul dintre oamenii care au schimbat istoria României, contribuind, în mod direct, la căderea comunismului și instaurarea democrației în România. Ion Iliescu a fost primul președinte al unei Românii care se voia a fi liberă, fără dictatură și constrângeri, funcție pe care a ocupat-o timp de 10 ani(1990-1996 și 2000-2004). Blamat și urât de unii, lăudat și iubit de alții, Ion Iliescu va rămâne, fără dar și poate, unul dintre personajele marcante ale politicii românești din toate timpurile.

Citeşte şi: Protest în faţa casei lui Ion Iliescu, la 30 de ani de la Mineriadă. Protestatarii i-au adus panseluţe VIDEO

Pe plan personal, președintele de onoare al PSD este căsătorit de aproape 70 ani cu Nina Iliescu, de profesie inginer chimist, și ea figură marcantă a perioadei post-decembriste. O prezență discretă și mereu cu zâmbetul pe buze, aceasta a mărturisit în repetate rânduri că cel mai mare regret al său constă în faptul că nu a avut copii. De altfel, fostul președinte mărturisea că el și soția lui au trecut prin momente crunte din acest punct de vedere.