Radio Simplu

Ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil. Mulţi nu ştiu, dar e foarte important

Ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil. Mulţi nu ştiu, dar e foarte important

Toți am ajuns, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin să fim dependenți de telefoanele smart. Dar, puțini sunt aceia care au curiozitatea să afle și anumite date tehnice despre aceste gadget-uri revoluționare, cum le numesc unii. Azi am ajuns să facem aproape orice pe ele, de la simplul apel telefonic, la conferințe video și la jocuri. Dar, te-ai întrebat vreodată ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil? Din ce știm, mulţi nu ştiu, dar e foarte important.

Ce este un decibel ponderat A

Înainte de a explica acest cod pe telefonul mobil, este nevoie de câteva informații de ordin tehnic. Nu de alta, dar așa poate o să înțelegi mai bine însemnătatea acestui cod, dacă îl vei regăsi pe ecranul smart-ului tău.

Decibelul ponderat A, dBA sau dB(A), este o expresie a intensității relative a sunetelor percepute de urechea umană. Ponderarea A acordă mai multă valoare frecvențelor din mijlocul auzului uman și mai puțină valoare frecvențelor de la margini, în comparație cu o măsurătoare de decibeli audio plată. Ponderarea A este standardul pentru determinarea daunelor auditive și a poluării fonice. Ponderarea A este cea mai comună, dar există și alte sisteme de ponderare. Cele mai comune sunt A, C și Z, sau zero.

„Nivelul de presiune acustică, denumit istoric decibel (dB), este valoarea absolută a modificării presiunii exercitate în aer de un sunet. Auzul uman nu este la fel de sensibil la toate frecvențele sonore. Oamenii pot auzi între 20 de hertzi și 20 de kilohertzi (kHz), dar este mult mai sensibil la frecvențele din intervalul 250-5.000 Hz.

Un echipament de măsurare a sunetului, cum ar fi un microfon, ar auzi toate frecvențele în mod egal în decibeli. Ponderarea A a măsurătorilor de la un sonometru dă mai multă valoare acolo unde urechea este mai sensibilă și mai puțină valoare frecvențelor la care urechea nu este la fel de sensibilă.

Ce este un cod care îţi apare pe telefonul mobil

Codurile USSD, cunoscute și sub denumirea colocvială de „coduri secrete”, sunt pur și simplu coduri care sunt utilizate pentru a debloca acțiuni ascunse în smartphone-ul dumneavoastră. Serviciul de date suplimentare nestructurate (USSD) este un protocol de interfață cu utilizatorul pe care îl puteți utiliza pentru a accesa funcțiile ascunse din smartphone-ul dumneavoastră.

Majoritatea sonometrelor moderne convertesc automat în decibeli ponderați A. Decibelii ponderați A sunt concepuți în primul rând pentru a fi utilizați cu un ton de frecvență pură, dar sunt în general utilizați pentru toate măsurătorile de zgomot.”, spun specialiștii.

Dar, în cazul nostru, vorbim de telefoanele mobile și în cele ce urmează explicăm ce înseamnă când îţi apare acest cod ,„40dBa”, pe telefonul mobil.

Ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil

După cum bine știi deja, telefonul tău smart beneficiază de anumite coduri secrete, majoritatea dintre ele având menirea să ne arate anumite funcții ascunse regăsite în smart-ul tău. În cazu nostru, vorbim de acel cod secret care ne poate ajuta să determinăm dacă telefonul din dotare are un semnal bun sau nu.

Pentru a face asta, și reamintim că anumite coduri secrete le folosești pe riscul tău, va trebui să tastezi pe terminal *3001#12345#*, apoi apasă și menține butonul de pornire până când apare un slider.

În momentul în care eliberezi butonul de pornire și apeși butonul „Home” (Acasă), îți vor apărea pe ecran datele despre semanlul telefonului tău mobil, având acest indicativ dBa, înaintea sa apărând o cifră, fie 40, fie 140, iar forma finală va arăta, după cum urmează:

  • 140dBa = asta însemnând că terminalul tău are cel mai rău semnal
  • 40dBa = asta însemnând că terminalul tău are cel mai bun semnal.

Concluzie

Acum că ai aflat care este codul secret și ce înseamnă când îţi apare acest cod pe telefonul mobil, vei știi dacă telefonul tău funcționează în parametrii normali, sau dacă nu cumva există o problemă. Dar, așa cum spuneam, mare atenție, anumite coduri, tastate eronat îți pot afecta iremediabil telefonul. Mare atenție!

Sursa: playtech.ro