Radio Simplu

Președintele Joe Biden a încălcat protocolul la prima întâlnire cu Regina

Protocolul regal dictează ca membrii familiei regale să fie ultimii care sosesc la un eveniment și primii care pleacă.

Cu toate acestea, președintelor Biden și Prima Doamnă Jill Biden au ajuns la recepția de ieri cu câteva minute după Regină.

Un expert le-a explicat tuturor că ar trebui să ajungă înainte familiei regale la evenimente și nimeni nu ar trebui să plece înainte de aceștia, la final.

Regina nu are pretenția ca aceasta regulă să se respecte în zilele cu nunți, atunci când îi permite miresei să ajungă la ceremonia după ea.

De asemenea, Regina a încălcat protocolul la moartea lui Winston Churchill, când a ajuns la catedrala St Paul, acolo unde avea loc sluba de înmormântare, înainte să sosească sicriul și familia premierului.

Cu toate acestea, întârzierea familiei Biden nu i-a scăzut entuziasmul Reginei, care era toată un zâmbet când i-a întâmpinat pe președintele SUA și pe soția acestuia.

Nu este prima oară când un cuplu prezindențial încalcă protocolul în timpul vizitei în Marea Britanie.

În 2009, în prima sa vizită în calitate de Primă Doamnă, Michelle Obama a îmbrățișat-o pe Regină. Cu toate acestea, Elisabeta a II-a nu a părut deranjată de acest gest și, ignorând protocolul, și-a pus și ea brațul în jurul taliei lui Michelle.

Foto; Getty