Radio Simplu

CU CÂT ESTE PLĂTIT ION ȚIRIAC PE LUNĂ DE STATUL ROMÂN. MILIARDARUL NU ȘI-A RIDICAT NICIODATĂ PENSIA

Ion Țiriac nu are deloc o pensie pe care s-o neglijezi și, totuși, miliardarul nu se atinge niciodată de ea. Acesta încasează de la stat suma de 12.000 de lei.

În vârstă de 82 de ani, Ion Țiriac ar trebui să încaseze lunar o pensie de 12.000 de lei, potrivit playtech.ro, însă, miliardarul nu are nevoie de ea. Totuși, suma nu este deloc de ocolit pentru un om de rând, iar meritele i se cuvin datorită faptului că a purtat grad de colonel timp de 20 de ani în Ministerul de Interne.

Cel poreclit „Contele Dracula al tenisului” sau „Buldozerul din Brașov” a câștigat chiar și în pandemie, făcând profituri mai mari cu 300 de milioane de dolari în 2020, față de 2019. Nu este de mirare că Țiriac nu se atinge de această pensie.

De asemenea, Țiriac ocupă locul 2.238 într-un clasament al celor mai bogați oameni, întocmit în 2021 de Hurun Report. O creștere de 38 de locuri față de anul trecut, când ocupa poziția 2.276. Țiriac este singurul român din acest top, care cuprinde 3.228 de miliardari în dolari, provenind din 68 de țări.