Radio Simplu

Desertul cu care am cucerit-o pe Soacra Mea – i-l fac când e într-o dispoziție proastă, E Demențial:

Combinaţia de ciocolată şi banane este delicioasă!

Sigur îţi vei impresiona familia dacă prepari această reţetă de ruladă cu cremă şi banane!

INGREDIENTE

Pentru aluat

100 g zahăr

100 g făină

5 ouă

1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă

100 g zahăr

50 ml apă

3 gălbenuşuri

100 g ciocolată neagră

1 fiolă esenţă de rom

3 banane

200 g unt

Pentru decor

500 g ciocolată neagră

100 g frişcă

PREPARARE

1. Pentru aluat, se freacă 4 gălbenuşuri cu cele două tipuri de zahăr până când se obţine o cremă spumoasă, se adaugă un ou întreg şi se amestecă bine. Se adaugă făina, puţin câte puţin, şi apoi albuşurile bătute spumă. Aluatul se toarnă în tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie unsă cu puţin unt. Se întinde aluatul cu o spatulă şi se dă la cuptor pentru 10 minute. După copt, se scoate cu tot cu hârtie şi se acoperă cu un prosop curat de bucătărie, foarte uşor umezit.

2. Pentru cremă, zahărul şi apa se fierb la foc mic până se obţine un sirop gros care se varsă încet peste gălbenuşuri, amestecând continuu până la completa răcire. Se adaugă untul, ciocolata topită la bain-marie şi esenţa. Se amestecă bine.

3. Se desface rulada şi se îndepărtează hârtia, rulada se întinde uşor şi se umple cu cremă peste care se aşază bananele curăţate. Se rulează înapoi, uşor şi se aşază pe platoul de servit.

4. Rulada se unge cu un strat de frişcă bătută şi se stropeşte cu furculiţa cu ciocolată topită la bain-marie. Se dă la rece până a doua zi.