Radio Simplu

Rodia, un fruct cu beneficii care devine din ce în ce mai popular pe piață

Rodiile au devenit foarte populare printre persoanele care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos. Studiile susţin faptul că au propietăţi curative şi valoarea nutriţională.
„Fructul dragostei” sau „fructul vietii”! Asa se mai numeste rodia, acest fruct extrem de iubit nu numai pentru proprietatile sale, dar si pentru aroma sa unica. De asemenea, reprezintă o sursă importantă de vitamina C (un antioxidant natural), magneziu, potasiu şi cupru. Pe măsură ce studiile continuă să descopere tot mai multe beneficii pentru sănătate, devine tot mai clar de ce rodiile sunt atât de apreciate pentru propietăţile lor extraordinare.

La noi, rodia se gaseste in aproape orice magazine. Totusi, de cativa ani incoace oamenii au inceput sa acorde o atentie mai mare, acestui tip de fruct. Rodia are numeroaese numeroase beneficii pentru sanatate si multiple moduri de a fi utilizata, de la consumul clasic, pana la adaugarea ca ingredient, in diferite retete ori sub forma de suc sau ulei natural, utilizat pentru ameliorarea a diferite probleme de ordin cosmetic sau medical. Acest artico va dezvalui absolut tot ceea ce trebuie sa stiti despre rodie si despre cum si de ce ar trebui sa o introduceti in obiceiurile alimentare si nu numai.

Iată 3 moduri în care rodiile îţi pot îmbunătăţi starea de sănătate.

1. Rodia este o susă extraordinară de antioxidanţi puternici
Rodiile conţin antocianine şi flavonoizi care le dau culoare roşu intens şi luptă împotriva aterosclerozei, o cauză a bolilor de inimă. Punicalagina, un antioxidant foarte puternic este responsabilă de jumătate dintre efectele antioxidante ale rodiei. Pe lânge efecte antioxidante, antocianinele au efecte analgezice, iar punicalagina are propietăţi citotoxice.

2. Susţin un organism sănătos
Se tot vorbeşte despre super alimente, dar şi super-fructele sunt în vogă (în aceeaşi categorie intră fructele de goji sau acai), rodia fiind unul dintre cele mai bogate în antioxidanţi şi elemente antiinflamatoare, care susţin un organism sănătos. Studiile arată că persoanele care mănâncă rodii sau iau un supliment pe bază de extract de rodie prezintă un nivel scăzut al 8 – Oxo – DG, un compus biochimic eliberat în urma procesului de oxidare (baza îmbătrânirii şi degradării ţesuturilor).

5. Îmbunătăţesc starea de spirit
Studiile arată că rodiile sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci şi în ceea ce priveşte sănătatea emoţionala şi mintală. Persoanele care au consumat în mod constat suc de rodii şi-au îmbunătăţit starea de spirit, iar stările de anxietate s-au ameliorat.

Atentie! Nu purta haine albe sau pe cele la care tii mult pentru ca gustoasele bobite mai „zboara” si pot pata. Bineinteles, aceste mici accidente nu pot umbri nici pe departe multitudinea de beneficii pe care le aduce consumul de rodii. Informeaza-te si pune in cosul cu alimente doar pe cele care merita cu adevarat.