Radio Simplu

Beneficii mai putin cunoscute ale lamailor

Apreciata pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta lamaiei in intarirea sistemului imunitar si in terapia bolilor stomacului. Aceasta nu doar purifica sangele ci ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor.

Sucul de lamaie este cel care aduce, in mod special, beneficii majore sanatatii. Consumul unei limonade pe langa faptul ca este relaxant si racoritor este si util pentru tratarea pietrelor la rinichi, accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare si reducerea temperaturii corpului.Lamaia este singurul fruct alcalin iar sucul acesteia contribuie la mentinerea in echilibru a Ph-ului in organism. Iata si alte beneficii mai putin cunoscute ale lamailor.

Lamaia este o foarte buna sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin sistemul imunitar si procesul de respiratie celulara.

Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si a stimula peristaltismul intestinal.

Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.

Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.

Toata lamaia, consumata ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali.

Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer, inclusiv limonen, un ulei care incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase si care opresc diviziunea celulara in celulele canceroase.

Lamaile sunt singurul aliment din lume care este anionic (are un electron in plus), spre deosebire de toate celelalte alimente care au un electron in minus. Acest lucru este extrem de util pentru sanatate, deoarece interactiunea dintre anioni si cationi ofera toata energia celulara.

Lamaile contin mai mult potasiu decat merele, potasiul fiind fundamental necesar in buna functionare a inimii.