Radio Simplu

Sfaturi care te vor scapa de cearcane

Cauzele aparitiei

Cearcanele intunecate de sub ochi – acesta este un semn dat de organismul tau si inseamna ca ceva in corpul tau nu functioneaza corect. Se crede ca cercanele apar din cauza oboselii sau a lipsei de somn, dar exista inca o serie de factori care pot duce la aparitia de pungi sub ochi.

Cauzele cearcanelor negre de sub ochi tai – acesta este semnul dat de organismul tau.

Din punct de vedere medical pungile de sub ochi nu poarta de la sine nici o amenintare. Ele apar la persoanele cu hiperpigmentare sau pielea subtire din jurul ochilor. Dar ele pot fi un semnal ca ai apa retinuta in organism. De asemenea, cearcanele indica probleme renale, metabolismul defectuos, si chiar anemie. Daca ati observat ca cearcanele de sub ochi apar numai primavara, este posibil sa aveti o alergie, cum ar fi polenul de graminee.

Cum de a scapam de cearcane?

In plus fata de diverse creme naturale care ajuta a scapa de pungile de sub ochi, va oferim sa va familiarizati cu un numar de remedii populare:

1. Castravetele

De acest remediu se foloseau chiar si bunicile noastre. Luati un castravete rece, taiati inele din el astfel, incat eleacopere ochii cu tot cu cearcane. Lasati castravetele pe ochi timp de 15 minute.

2. Laptele

Umeziti o carpa cu lapte rece. Stoarceti excesul si pastrati panza pe fata 20-30 de minute. Aceasta metoda va contribui la combaterea inflamatiei si umflaturilor in jurul ochilor.

3. Gheata

Aceasta metoda este folosita doar daca aveti nevoie urgenta de a scapa de pungile de sub ochi. Cu masarea in jurul ochilor cu un cub de gheata, ele pot fi reduse in 5 minute. Dar aceasta metoda poate fi periculoasa pentru ochi si sinusuri.

4. Sfaturi suplimentare

Dupa ce ati scapat de cearcanele de sub ochi, asigurati-va ca nu revin. In acest scop, mai mult somn si mai putin timp liber petrecut in fata televizorului.

Cearcanele intunecate sub ochi apar din cauza lipsei de vitamine K si B12. Prin urmare, mancati alimente sanatoase, in special verdeturi si fructe. Precum reduceti si consumul de sare, care retine apa in organism.

In plus, este necesar sa beti o multa apa, dar nu inainte de culcare. Una dintre cauzele cearcanilor de sub ochi poate, de asemenea, fi fumatul.

Sa aveti sanatate multa!