Radio Simplu

DOLIU PE SCENA POLITICĂ DIN ROMÂNIA! A MURIT ALEXANDRU BREZNICEANU

Alexandru Brezniceanu a murit ieri, au anunțat apropiații. Politicianul PNL a fost o prezența constantă pe scena politică din România

Consilierul județean din PNL, Alexandru Brezniceanu, s-a stins din viață, la vârsta de 79 de ani, scrie Gazeta de Sud. Politicianul a murit vineri, iar decesul a fost confirmat de apropiați.

Alexandru Brezniceanu a fost profesor de matematică, director de școală, iar din 1990 până în anul 2000 a fost deputat în Parlamentul României. Din anul 2000 până în prezent a ocupat funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dolj.

A fost deputat
Între 1990 și 1996, Brezniceanu a fost deputat și între 1990 și 1992 membru al Comisiei de politică externă şi al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Tot între 1990 și 1992, doljeanul a fost preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Naţională a Republicii Franceze;

De asemenea, politicianul doljean a fost membru al Comisiei pentru invăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, cât și membru al Grupurilor parlamentare de prietenie cu Regatul Maroc şi cu Republica Albania.

În urmă cu trei zile, alt politician din România s-a stins din viață. Neculai Stratulat, edilul comunei Băluşeni din județul Botoșani, a murit astăzi pe un pat al Institutului de Pneumoftiziologie din Capitală. Regretatul politician fusese diagnosticat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), iar doctorii au făcut tot ce le-a stat în puteri ca să-i salveze viața. El avea 71 de ani și informația despre decesul său a fost confirmată de Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, relatează jurnaliștii de la Agerpres.

Stratulat era membru al Partidului Social Democrat. El a fost primar din 2008 şi se afla la al treilea mandat. Înainte de a fi edil într-o comună din Botoșani, fostul politician a ocupat funcția de director al sucursalei din Botoşani a fostei Bănci Agricole.

Foto: gds.ro