Radio Simplu

Tartă crocantă umplută cu șuncă și cașcaval? Bună de-ți lingi degetele

Ai crezut că doar tartele dulci sunt preferatele tale? Știm sigur că după ce vei încerca rețeta unei tarte crocante cu șuncă și cașcaval, îți vei schimba părerea… Are un gust care nu poate fi descris în cuvinte.

Mod de preparare

Pentru a obține această minunată tartă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

250 g făină,

125-150 ml apă călduță,

10 g drojdie proaspătă/4 g drojdie uscată,

1/4 linguriță mică rasă cu zahăr,

1/2 linguriță mică rasă cu sare,

7-8 felii cașcaval afumat,

4-5 felii subțiri șuncă/prosciutto

1-2 linguri cu ulei de măsline,

1 linguriță rasă cu sare grunjoasă,

1 lingură cu rozmarin proaspăt tocat.

Frecați drojdia cu zahărul, apoi puneți 125 ml de apă călduță. Puneți făina într-un vas, iar în centrul acesteia adăugați apa amestecată cu drojdia și începeți să frământați.

Când vedeți că are puțină consistență, puneți sarea și frămânați în continuare până ce vedeți că aluatul devine elastic. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați o oră la dospit până ce vedeți că își dublează volumul.

Împărțiți aluatul în două bucăți egale și întindeți fiecare bucată într-o foaie rotundă de 4-5 mm grosime. Puneți prima foaie în tavă, așezați cașcavalul, apoi puneți feliile de șuncă și acoperiți cu a doua foaie de aluat. Presați ușor marginile celor două foi.

Folosind un cuțit ascuțit, tăiați tarta n pătrățele de cca 4×4 cm. Ungeți tarta crocantă cu ulei de măsline și puneți peste ea rozmarin tocat. Se introduce în cuptor pentru o jumătate de oră și se lasă să se coacă uniform. În final, se taie pătrățele.