Radio Simplu

Alimente alcaline sănătoase – pot preveni obezitatea și bolile de inimă

Organismul uman este foarte stresat în ultima vreme din cauza ritmului alert al vieții în general, dar și desigur din cauza alimentației din ce în ce mai precare.

Din această cauză are de suferit foarte mult sănătatea noastră, iar aceste urmări se văd și pe exteriorul nostru.

În cazul în care ai tot dat preferință preparatelor conservate și semipreparate, organismul tău nu mai funcționează așa cum ar trebui și este plin de substanțe toxice.

Trebuie să renunți cât mai repede la acest stil nociv de alimentație pentru că organismul uman este construit să consume doar alimente naturale și sănătoase, ca să poată funcționa. Alimentele acide ne schimbă nivelul ph-ului odată cu trecerea timpului.

Treptat, sistemul imunitar nu va mai avea forța să lupte împotriva bolilor și acestea ne vor afecta din ce în ce mai mult. Alege în schimb alimentele naturale și sănătoase, care îți ajută organismul și corpul să funcționeze și să fie sănătoase.

În scurt timp te vei convinge că alimentele alcaline sunt cele mai bune și mai potrivite iar datorită lor te vei simți mult mai bine. Trebuie să aibă grijă doar cei care suferă de diabet sau de boli care afectează inima și sistemul cardiovascular.

Poți începe cu pepenele care este nelipsit în piețe vara și este foarte potrivit pentru curățarea natural a colonului. Ph-ul din pepene este de 8,5. Are desigur foarte multă apă și o cantitate impunătoare de fibre.

Din ce în ce mai utilizate în alimentație sunt semințele de in datorită fibrelor care sunt foarte sănătoase, dar și a vitaminei E.

Ele sunt alcaline, antiinflamatoare. Femeile care au intrat la menopauză le pot consuma cu încredere. Următoarea pe listă este o legume cunoscută sub numele de mangold. Foarte utilizate sunt frunzele ei.

Datorită consumului de mangold sunt eliminați radicalii liberi, este detoxifiat întregul organism. Conține antioxidanți și multe vitamine.

Atunci când vrei să eviți grâul îl poți înlocui cu grâul. Datorită ei vei avea un metabolism mult mai bun, dar și mai multă energie decât de la alte alimente.

Toată lumea care gătește folosește uleiul de măsline, acesta este un alt produs alcalin ce nu trebuie să lipsească din lista de condimente.

Chiar dacă lămâia este puțin mai acră și nu toată lumea o poate consuma crudă, ea trebuie totuși consumată pentru că ne ajută în foarte multe feluri în păstrarea unei sănătăți de fier.

În perioada verii castravetele devine unul dintre cele mai consummate alimente. Acesta are aproape 90% apă, ajută pielea să arate mai tânără și nu numai.

Dacă nu îți place pepenele verde și totuși vrei să ai un colon sănătos, poți să apelezi la fructele de mango pentru că au același efect.

Papaya funcționează ca un fel de laxative natural, de aceea foarte multă lume îl consumă atunci când vrea să își detoxifice organismul.

Datorită consumului de ananas vei reuși să îți păstrezi greutatea în limite normale. Pentru cei care au probleme cu nivelul de glucoză din sânge este recomandat consumul de quinoa.

Avocado este o sursă natural de grăsimi sănătoase și poate să înlocuiască untul. Trebuie doar să alegi produsele care îți plac și schi,bările vor veni imediat.