Radio Simplu

Tort Pădurea Neagră – Ușor de făcut și nemaipomenit de delicios – Gust inegalabil

Tort Pădurea Neagră – Ușor de făcut și nemaipomenit de delicios – Gust inegalabil – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

250 g făină
150 g zahăr
50 g pudră de cacao
150 ml lapte
35 ml ulei
1 plic praf de copt
6 ouă
1 fiolă esență de vanilie
Ingrediente pentru însiropat:

100 ml lichior de cireșe
50 ml vișinată
150 ml apă
Ingrediente pentru umplutură:

500 ml smântână
150 g cireșe
100 g vișine
50 g cireșe negre
50 g zahăr
2 lingurițe amidon

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul, făina, praful de copt, esența de vanilie, uleiul, pudra de cacao și amestecăm totul foarte bine.

Adăugăm laptele și mixăm până obținem un aluat moale și omogen. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3 foi egale.

2. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm fructele, zahărul și amestecăm bine. După ce compoziția a scăzut la jumătate, adăugăm amidonul, fierbem 2-3 minute și luăm vasul de pe foc. Adăugăm vișinata, lichiorul și lăsăm compoziția la răcit.

3. Pentru a forma prăjitura, însiropăm un blat pe care îl tapetăm cu frișcă. Adăugăm un strat de vișine și mix de cirese(rosii si amărui). Așezăm a 2-a foaie însiropată pe care o tapetăm cu frișcă și mixul de cirese si visine. Completam cu cea de-a treia foaie de blat pe care o insiropăm.

4. Decorăm tortul cu frișcă și fulgi de ciocolată.