Radio Simplu

Cum să scapi de insecte în sezonul cald

Tuturor ne place senzația de relaxare pe care o avem atunci când intrăm în casă și toate camerele sunt într-o stare perfecta, ordonate și curate. Cel mai greu este însă să păstrăm curățenia după ce depunem foarte mult efort ca să o facem.

Dar este mult mai practice doar să păstrăm curățenia, mai ales în condițiile în care foarte mulți dintre noi au zile destul de încărcate la birou sau din cauza altor activități.

Pe timpul verii mai apare o problemă destul de deranjantă, cea a insectelor. De obicei din cauza timpului de afară și a temperaturilor care se schimbă foarte des apar gândaci, muște, furnici și nu numai.

Aceste vietăți se adună în locurile în care domnesc haosul și mizeria și din momentul în care s-au instalat, pleacă foarte greu.

Cei mai mulți oameni, atunci când observă în casele lor invitații nepoftiți, cheamă imediat echipe speciale care să le curețe casele, fără să știe că în aceste situații există soluții ieftine, eficiente.

Acest amestec se face foarte ușor, din doar câteva ingrediente pe care le găsești destul de ușor sau poate pe care le ai deja în casa ta.

Așadar, ai nevoie de jumătate de cană de ulei vegetal, de șampon și de oțet. Toarnă toate aceste produse într-un vas cu pulverizator, agită bine sticla și stropește ușor peste zonele cu probleme.

Este un amestec care își face foarte bine treaba, înlătură orice tip de insecte, dar cu toate acestea poate să fie folosit în preajma celor mici sau chiar dacă ai în casă animale de companie.

Ingredientele amestecate își vor face efectul în doar câteva ore, vei vedea cum toate insectele care te deranjează atât de mult pur și simplu nu mai mișcă.
Desigur există soluții și pentru situațiile în care insectele te afectează chiar pe tine, nu doar anumite zone din casă.

Spre exemplu, atunci când țânțarii te înțeapă foarte agresiv și după aceea ai pielea iritată și roșie, poți să folosești cu încredere busuiocul pentru a scăpa de această problemă deranjantă.

Această planta și-a demonstrate de-a lungul timpului eficiența pentru situațiile de acest fel. Tot ceea de ce ai tu nevoie este un alt fel de amestec pe care îl poți face acasă cu doar câteva ingrediente.

Pune într-o cană, până o umpli, frunze proaspete de busuioc, 100 picături din ulei essential cu aroma de busuioc, 120 de de mililitri de apă fiartă care a dat în clocot, și 120 de mililitri de alcool rafinat.

Ia frunzele de busuioc și pune-le într-un vas de sticlă, toarnă peste ele apa clocotită, și lasă-le să se infuzeze pentru măcar 3 ore. Stoarce foarte atent fruzele, filtrează după aceea lichidul și amestecă-l cu alcoolul rafinat și cu uleiul de busuioc și după aceea toarnă acest mix într-un vas cu pulverizator.

Trebuie să aplici acest amestec direct pe piele ca să își facă cu adevărat efectul, nu în aer, pentru că că în așa fel el nu va acționa deloc. Este foarte potrivit pentru folosirea lui atât acasă, cât mai ales pentru momentele în care mergi în natură, la iarbă verde.