Radio Simplu

Jurământul „beţivului” dintre un bărbat şi un preot din Satu Mare: „Nu pune alcool în gura lui, în afară de un litru de bere pe zi”

Un bărbat din Tășnad care are probleme cu alcoolul a jurat în fața preotului că nu va mai bea mai mult de un litru de bere pe zi. Preotul de la parohia ortodoxă Tășnad, din județul Satu Mare, a înregistrat jurământul și i-a dat bărbatului chiar și o adeverință.

Bărbatul a jurat în fața preotului că va bea doar un litru de bere pe zi
Jurământul făcut în fața preotului de bărbatul care are probleme cu alcoolul a fost înregistrat, a primit un număr de înregistrare, parafa bisericii și semnătură părintelui de la parohia ortodoxă Tășnad. Promisiunea sătmăreanului a fost făcută pe termen lung. Acesta a jurat că va bea doar un litru de bere pe zi până la finalul anului 2020.

 

„Prin prezenta, noi, Oficiul Parohial Tășnad, adeverim că domnul D. Otilo, din Tășnad, județul Satu Mare, a depus jurământ ca începând de azi, 17.06.2019, ora 0.00, și până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool în gura lui, în afară de un litru de bere pe zi. Așa să-i ajute Dumnezeu”, se arată în documentul eliberat de biserică.

Un preot care nu a vrut să își dezvăluie identitatea le-a declarat jurnaliștilor de la presasm.ro că astfel de jurăminte sunt un lucru obișnuit și există chiar și „variantele multiple: deloc, 100 ml de tărie, două sticle de bere, 500 ml de vin etc. Ideea este că ei cer adeverință din două motive: să le arate potențialilor angajatori că nu consumă deloc sau consumă cu moderație alcool.”