Radio Simplu

Motivul nebănuit pentru care Elena Ceaușescu i-a transformat viața într-un coșmar. Femeia pe care tovarășa a urât-o cel mai mult

Din perioada comunismului, există multe povești. Una dintre ele se referă la antipatia pe care Elena Ceaușescu o avea față de o femeie, pe care o ura de moarte.

Nicolae și Elena Ceaușescu conduceau România cu mână de fier și nu puține au fost momentele în care și-au “anihilat” pe diverse căi dușmanii. Cine nu intra în grațiile cuplului dictatorial, risca să-și piardă meseria sau libertatea.

Este și cazul Violetei Andrei, o actriță a acelor vremuri. Ea susțin că nu a fost lăsată să-și facă meseria din cauza soției dictatorului, Elena Ceaușescu, care o luase în vizor. Violeta Andrei susține că a fost scoasă de pe platourile de filmare în 1982.

Cine e femeia pe care Elena Ceaușescu o ura de moarte

În 1965, am jucat în primul lungmetraj, apoi rolurile au venit unul după altul, până în 1972. Atunci a avut loc o întâlnire scurtă cu familia Ceauşescu, eram împreună cu soţul meu (n.red. – Ștefan Andrei, secretar al Comitetului Central pe probleme de politică externă la vremea respectivă). Imediat după ce m-a văzut, soţia dictatorului a început să mă urască. Şi m-a urât toată viaţa, pur şi simplu. Pentru mine, Elena Ceauşescu a fost un coşmar care m-a urmărit aproape 20 de ani”, spunea Violeta Andrei.

De la acel moment, susține Violeta Andrei, a mai prins zeci de roluri, dar totul s-a încheiat în 1982, când i s-a dat interzis pe platoul de filmare.

“În 1988, m-am îmbolnăvit destul de grav şi am fost supusă unei operaţii. Ceauşeasca îi tot repeta soţului meu: «Lasă, dragă, o să moară». Ei, bine, n-am murit, a murit ea, în decembrie 1989”, a mai dezvăluit Violeta Andrei.


Actrița Violeta Andrei a împlinit, anul acesta, 78 de ani. Ea a jucat, între altele, în producții precum ”Saltinbancii”, ”Un august în flăcări, ”Lumini și umbre”, ”Eu, tu și Ovidiu”, alături de Florin Piersic.