Radio Simplu

Traian Băsescu detonează bomba! De ce a fost demis Adrian Streinu-Cercel, de fapt

După ce Adrian Streinu-Cercel a fost înlăturat de la conducerea Comisiei anti-COVID, fostul președinte Traian Băsescu vine cu precizări despre demiterea medicului. Fostul președinte spune că a fost înlăturat deoarece susţinea testarea în masă a populaţiei.

„Din 8.000 de testări într-o zi, 5.000 s-au îndreptat către oameni care deja au fost testaţi şi vindecaţi, deci ei au fost retestaţi. Testarea ar trebui să fie un lucru firesc, iar Cercel asta a vrut să facă în Bucureşti, o testare largă”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Băsescu a subliniat că Streinu- Cercel rămâne directorul Institutului „Matei Balş” din Capitală şi că a fost demis din conducerea unei comisii care funcţionează temporar.

„Cercel rămâne directorul Institutului Matei Balş. Era la o comisie acolo care funcţionează temporar. Cercel a mai supărat şi altădată. Acum, în mod evident el fiind pe teoria că trebuiesc făcute testări mai multe, a intrat în coliziune cu cei care iau decizii. Că s-au implicat premierul şi preşedintele cu atacuri publice la un om de prestigiu cum este Cercel… Trebuia înlăturat pentru că el cerea o politică contrară celor care conduc ţara în momentul de faţă. Cu cât ştim de mai puţini bolnavi, că mor la casa lor, treaba lor ce fac, dar nu îi avem în evidenţă să ne strice bilanţul”, a mai spus Băsescu.