Radio Simplu

Dieta cu orez – cea mai populară dietă asiatică

Cu siguranță există foarte mulți oameni care știu cât de bun și de sănătos este orezul. Dar cel mai probabil nu foarte multă lume a decis să îl introducă într-o dietă de scurtă sau de lungă durată.

Acest lucru nu este însă caracteristic și pentru asiatici pentru că aceștia folosesc foarte mult orez de sute de ani, și nu doar pentru uzul intern. Femeile folosesc apa de orez pentru a păstra din frumusețea lor naturală cât mai mulți ani.

Dar beneficiile orezului nu se termină aici. În cazul în care îți dorești să scapi cât mai repede de doar câteva kilograme în plus, să știi că nu e deloc nevoie să te înfometezi.

Dacă vei alege o dietă pe bază de orez te vei bucura de cele mai bune rezultate fără eforturi prea mari și mai ales fără riscuri cu niște consecințe negative pentru sănătate, pe termen lung.

E nevoie doar să fii foarte hotărât și să îți dorești cu adevărat o schimbare atât de interior cât și de exterior, ca să reușești să ajungi la greutatea ideală folosind doar orezul în dietă.

Specialiștii spun că este foarte importantă greutatea de la care se pornește. Astfel, folosind doar orez se pot pierde până la 13 kilograme în prima lună. După aceea, continuând dieta, 3 kilograme va fi media de kilograme pierdute lunar.

Toată lumea cunoaște despre cât de bine arată în general asiaticii și ce sănătate bună au aceștia de-a lungul unei vieți foarte lungi. E nevoie doar să studiezi un pic ce anume mănâncă aceștia ca să vezi că orezul este un aliment de bază în cazul lor.

Aceste lucruri se întâmplă datorită albuminei, o substanță care se găsește în conținutul orezului. Datorită ei se detoxifică tot organismul și digestia intră într-un stadiu echilibrat.

Pentru că au văzut efectele benefice asupra organismului o familie de medici din Statele Unite ale Americii au decis să aducă în spitalul în care lucrau o dietă care să includă și orez.

În acest fel cei doi și-au dorit ca pacienții lor să sufere mai puțin și chiar să se simtă vizibil mai bine.

Dar nu mică le-a fost mirarea celor 2 specialiști atunci când aceștia au văzut cum pacienții lor nu doar că se simt mai bine ci chiar pierd din greutate și ajung la un echilibru din acest punct de vedere.

Desigur, s-au văzut și altfel de schimbări. De exemplu că se reducea și riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, boli care afectează sistemul osos.Doctorii Rosati au văzut că rezultatele sunt doar intre cele mai pozitive, așa că au decis să publice o carte în care să detalieze toate rezultatele și descoperirile lor.

Cei doi medici recomandă mai ales folosirea orezului negru, orezului roșu, și desigur, orezului integral. În tot acest timp este foarte important să fie redus sau chiar oprit consumul de produse care conțin făină, dar și de carne sau de dulciuri.

La fel ca în cazul mai multor diete este foarte importantă mișcarea făcută în mod regulat, dar și hidratarea zilnică, doar cu apă plată.