Radio Simplu

Scandal în plină noapte. Premierul este spionat în dormitor cu drona

Un scandal de proporții uriașe a izbucnit în Bulgaria după ce au apărut în mass-media poze cu premierul Boyko Borisov în dormitorul său.

Președintele bulgar Rumen Radev a afirmat, joi, că nu are nicio legătură cu pozele care au apărut în spațiul media în care apare premierul Boyko Borisov în dormitorul acestuia.

Una dintre fotografii arată un bărbat dormind, care semănă cu premierul. În celelalte, accentul este pus pe noptieră, pe care există un pistol și o brichetă, iar în sertarul deschis se pot vedea mănunchiuri de euro, bancnote de 500 de euro și bijuterii de aur. Imaginile au fost postate anonim pe Internet.

După acest incident, Borisov l-a acuzat pe Radev că l-a „spionat cu o dronă”.

Radev locuieşte într-o reşedinţă din apropierea vilei de stat a lui Borisov din Boyana, lângă Sofia.

„Am operat avioane şi drone, dar nu am nimic de-a face cu ceea ce vorbeşte Borisov”, a afirmat fostul pilot de aviaţie.

În timpul unei conferințe de presă Borisov a afirmat că adversarii săi politici l-ar împiedica să introducă euro în Bulgaria.

Serviciul Național de Securitate a lansat o inspecție oficială în legătură cu fotografiile trimise către mass-media bulgare.

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a acuzat guvernul de centru-dreapta condus de premierul Boiko Borisov că pune în pericol supravieţuirea statului din cauza eşecului de a combate corupţia.

Începând de astăzi îmi retrag oficial încrederea acordată guvernului, care nu acţionează în interesul cetăţenilor bulgari şi este responsabil pentru criza politică a societăţii noastre”, a spus Radev, într-un mesaj transmis la televiziune prin care şeful statului îşi arată nemulţumirea faţă de guvernarea lui Borisov.

„Guvernul şi administraţia ne conduc către colapsul statului şi ne privează de viitorul nostru ca naţiune”, a mai spus preşedintele Rumen Radev.

Scandalurile se țin lanț de mai mult timp între președinte și premier. Reamintim că acest an a început cu un scandal monstru în care președintele Rumen Radev a fost acuzat că și-ar fi numit soția în cadrul Forțelor Aeriene și i-a acordat o locuință de serviciu.

Acesta este primul caz din istoria recentă a Bulgariei în care Parchetul îşi exprimă în mod oficial suspiciunea comiterii unei infracțiuni din partea șefului statului, potrivit agerpres.ro