Radio Simplu

Cum ar putea arăta noile reguli pentru terasele din Centrul Vechi. Acestea sunt modificările care se iau în calcul

Un proiect de lege care prevede noi reglementări privind funcționarea teraselor din Centrul Vechi al Capitalei a fost propus spre aprobare. Ce schimbări s-ar putea introduce la terasele de la pub-urile și cafenelele din Centrul Bucureștiului?

Proiect de lege: Noi set de reguli pentru Centrul Vechi al Capitalei
Principalele reguli propuse pentru funcționarea teraselor din Centrul Vechi al Capitalei, impuse pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus fac referire la păstrarea unor reguli mai stricte de distanțare și de evitarea a aglomerărilor. Distanța dintre două terase, aflate pe trotuare diferite va fi de cel puțin patru metri, iar aceasta va fi semnalizată prin marcaje, ce vor fi instalate de către Administrația Străzilor.

În cazul localurilor aflate pe același trotuar, acestea vor fi despărțite de o sticlă încadrată într-un metal negru sau printr-un gard cu jardiniere, cu înălțimea de cel mult 1,5 metri, potrivit Digi24. De asemenea, vitrinele și frigiderele nu vor putea fi expuse afara, pe terasă, pentru a limita atingerile și contactul fizic.
La nivel de operațiuni de aprovizionare, patronii localurilor vor fi nevoiți să facă aceste activități doar în intervalul orar 06:00-10.00. În contextul în care nu se respectă acest interval, se va aplica o taxă.

Fără meciuri la TV în Centrul Vechi
O altă modificare importantă adusă de acest proiect de lege, în măsura în care va fi adoptat, include interdicția proprietarilor din Centrul Vechi de a mai difuza meciuri de fotbal la televizor. Excepțiile de la această regulă o fac evenimentelor sportive foarte importante, precum Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice.

În zona Centrului Vechi au fost aplicate în acest weekend 57 de sancțiuni către operatorii economici, a căror valoare totală se ridică la 210.600 lei. Pentru nerespectarea prevederilor Legii- 55/2020, cea care include purtarea măștii de protecție și cea a distanțării sociale, polițiștii au dat amenzi în valoare de 3.500 de lei.