Radio Simplu

9 beneficii ale dușurilor reci

Dușul rece este considerat o practică bizară de foarte mulți oameni. Cu toate acestea, dușul rece oferă o mulțime de beneficii printre care o claritate mentală îmbunătățită și o stare de spirit superioară. Chiar dacă nu toată lumea a auzit de folosirea dușului rece, trebuie spus că yoginii și călugării se spală astfel de multă vreme.

Pentru că dușurile scoțiene, așa cum mai sunt numite dușurile reci, sunt o modalitate excelentă de a practică non-rezistentă. Dacă ești deschis unor experiențe noi în viață ta, iată câteva dintre beneficiile oferite de dușurile reci.

Cresc conștientizarea
În momentul în care a intrat în apa rece, ritmul cardiac se accelerează și respirația devine mai profundă din cauza șocului trăit de corp. Respirația adâncă este modul în care organismul încearcă să se încălzească și, în timpul procesului, creierul se oxigenează mai bine în vreme ce ritmul cardiac rapid crește circulația sanguină și nivelul de adrenalină.

Acest lucru înseamnă un surplus rapid de energie numai bun pentru a te pune pe picioare la începutul zilei.

Îmbunătățesc imunitatea
Potrivit unui studiu realizat în 1993 de către Thrombosis Research Institute (Marea Britanie) persoanele care fac zilnic dușuri scoțiene experimentează o creștere a numărului de celule albe din sânge – cele care sunt responsabile cu anihilarea virusurilor și a bacteriilor din organism.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.