Radio Simplu

Marcel Vela trage un semnal de alarmă: „Situația este dramatică, acest virus…”

Marcel Vela trage un semnal de alarmă. După ce numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut semnificativ, ministrul de Interne s-a declarat îngrijorat.

Marcel Vela trage un semnal de alarmă. Cu toate că autoritățile afirmă că pot gestiona în continuare criza coronavirusului, numărul mare de îmbolnăviri din ultimele săptămâni reprezintă un motiv de îngrijorare.

Citeste si: Un medic din România, anunț șoc: „Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate” Câte cazuri există în realitate?

Marcel Vela trage un semnal de alarmă: „Situația este dramatică, acest virus…”
Marcel Vela a făcut apel la responsabilitate și a avut un mesaj pentru toți cei care nu cred în existența noului coronavirus. Ministrul de Interne i-a sfătuit pe cei care nu iau în seamă coronavirusul să meargă și să discute cu familiile celor care au pierdut pe cineva drag din cauza acestui virus.

Deși este optimist că lucrurile vor putea fi controlate în continuare și că situația nu va scăpa de sub control, Marcel Vela recunoaște că virusul este unul foarte periculos și poate ataca fără să țină cont de vârstă.

„Mă bazez foarte mult pe responsabilitatea românilor. Cei care nu respectă aceste reguli sunt destul de puțini. Astăzi sunt înregistrate un număr de cazuri, au mai murit 21 de compatrioți și îi rog pe toți acești cavaleri ai drepturilor și libertăților unor idei așa mai politico-electorale să meargă la familiile care încearcă această situație dramatică, să discute cu cei care sunt într-o situație tragică și au pierdut pe cineva drag. Eu am discutat cu familia unor colegi din MAI care nu mai sunt, din păcate, astăzi printre noi, care au murit îmbolnăviți de acest covid și vă rog să mă credeți că situația este crâncenă. Situația este dramatică, acest virus există, este foarte agresiv, este invizibil, este un dușman care atacă și tineri, și adulți și seniori. Nu distinge între bărbați și femei, între tineri și bătrâni sau între cetățenii dintr-un județ sau altul, cu atât mai mult între suporterii unui partid sau altul. Așadar, cred că e nevoie de o solidaritate și o responsabilitate generală în toată țara. Eu sunt optimist și cred că vom reuși. Este păcat ca unii politicieni să promoveze teze, idei, scenarii, conspirații doar pentru a capacita și a acumula unele voturi, neținând seama de o realitate cruntă: în România, în prezent mor compatrioți de ai noștri.”, a spus Marcel Vela, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Ce spune Ludovic Orban după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut? Le-a transmis un mesaj românilor: „Sfatul meu către români este să…”

Nelu Tătaru, anunț oficial despre instituirea stării de urgență. Ce se va întâmpla în perioada următoare?
Nelu Tătaru, anunț oficial despre instituirea stării de urgență. Ce măsuri vor lua autoritățile pentru a gestiona criza coronavirusului?

Nelu Tătaru, anunț oficial despre instituirea stării de urgență. După ce România a înregistrat aproape 900 de cazuri noi într-un interval de 24 de ore, autoritățile sunt în alertă. Putem reveni la starea de urgență?

România a înregistrat sâmbătă un nou record negativ, 889 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În acest context, Nelu Tătaru a fost întrebat dacă, la momentul actual, autoritățile se gândesc la instituirea stării de urgență, la fel cum s-a întâmplat la începutul pandemiei.

Ministrul Sănătății a dat asigurări că nu este luată în calcul starea de urgență în acest moment, având în vedere că a fost promulgată legea carantinei și izolării care le permite autorităților să intervină pentru a ține pe loc evoluția epidemiei de coronavirus în România.

Citește continuarea aici.