Radio Simplu

Plaja Ghioroc – Litoralul Vestului. Unde ne mai racorim pe timpul verii

Cei care au drum prin tara si cauta un loc frumos in care sa se relaxeze, Plaja Ghioroc este acela. Situata la o distanta de 25 de kilometri de orasul Arad, plaja a devenit una dintre destinatiile favorite pe timpul verii de cei din judetele vecine, dar si in randul turistilor ungari. Nu stim cati dintre voi au avut ocazia sa vada Lacul Ghioroc, insa dupa reamenajarile autoritatilor din ultimii ani, plaja din vestul tarii atrage un numar tot mai mare de vizitatori.

Este supranumita Litoralul Vestului, plaja fiind inconjurata de palmieri care amintesc de acele destinatii exotice. Primaria Ghioroc nu a uitat nici de amenajarea locurilor de parcare, 600 la numar, astfel incat cei care vin din alte judete sa poate gasi un loc unde sa isi lase masina. Toaletele, dusurile, terasele, zonele verzi pentru campat au fost si ele luate in calcul pentru a face cat mai placuta sederea turistilor.

Plaja Ghioroc -varianta economica a litoralului de la Marea Neagra
Nu sunt multi cei care stiu de Plaja Ghioroc, fiind recomandata adesea intre prieteni sau pe retelele de socializare. Dar chiar si asa atrage anual peste 100.000 de turisti. Lacul Ghioroc se afla la poalele Muntilor Zarandului si poate fi locul ideal pentru o balaceala zdravana. Cat despre biletul de intrare nu va faceti probleme! Intrarea este libera, singurul cost avandu-l parcarea, 10 lei pe zi.

,,Am insistat sa dezvoltam aceasta zona a judetului Arad, deoarece are un potential turistic foarte mare. Am promis ca investitiile vor continua, pentru ca Ghiorocul sa devina o sttțiune care sa atraga zeci de mii de turisti din toata tara. Sunt incantat ca eforturile noastre s-au materializat intr-un proiect iubit si apreciat si sunt convins ca Plaja Ghioroc are un viitor frumos”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

”Litoralul Vestului” se intinde pe o suprafata de 10 hectare si are o adancime de 15 metri. De altfel, palmierii, nisipul fin, umbrelele din stuf ii confera un aspect exotic.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat pentru AGERPRES ca investitiile se apropie de cinci milioane de lei, bani alocati de la bugetul local, cat si de la Consiliul Judetean.