Radio Simplu

Gestul făcut de Camilla în timpul încoronării. Camerele au surprins momentul, Regina consoartă nu s-a putut abţine

Scene încărcate de emoții puternice la Londra, unde are loc o ceremonie istorică, marcându-se astfel începutul unul nou capitol al monarhiei britanice. Gestul făcut de Camilla în timpul încoronării nu a trecut neobservat. Momentul a fost surprins de camerele de filmat din interiorul Westminster Abbey.

Momente emoționante la Westminster Abbey

La mai bine de jumătate de an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, cel mai logeviv monarh al Marii Britanii, coroana a trecut la fiul său cel mare, Regele Charles al III-lea.

Ceremonia a avut loc la Westminster Abbey. Monarhul a primit coroana Sfântului Edward, care este folosită doar pentru acest ritual. Simbolul tronului a fost confecționat pentru Regele Charles al II-lea în 1661. Coroana cântăreşte aproape două kilograme, fiind realizată din aur masiv și ornată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaz şi turmaline.

Regele Charles a îngenuncheat în faţa altarului şi a făcut o rugăciune, spunând:

„Dumnezeul milei, al cărui Fiu a fost trimis nu pentru a fi slujit, ci pentru a sluji, dă har pentru ca eu să găsesc în slujirea Ta libertate desăvârşită şi în acea libertate cunoaşterea adevărului Tău. Să fiu o binecuvântare pentru toţi copiii tăi, de orice credinţă, pentru ca împreună să descoperim căile blândeţii şi să fim conduşi pe căile păcii; prin Iisus Hristos, Domnul nostru. Amin.”

Gestul făcut de Camilla în timpul încoronării

Unul dintre cele mai emoționante momente ale ceremoniei a fost jurământul de credință al Prințului William. Prințul de Wales, moștenitorul de drept al tronului, a îngenuncheat în faţa tatălui său şi a spus:

„Eu, William, Prinţ de Wales, îţi jur loialitatea mea şi îţi voi aduce credinţa şi adevărul, în calitate de supus. Aşa sa mă ajute Dumnezeu!”

Regina consoartă Camilla a primit coroana Reginei Maria, o piesă spectaculoasă încrustată cu nu mai puțin de 2.200 de diamante.

În imaginile surprinse de camerele de filmat din Westminster Abbey, se poate vedea că Regina a fost emoţionată, îi tremurau mâinile, abia și-a stăpânit lacrimile. Cu toate astea, nu s-a putut abţine să nu zâmbească larg, spre deosebire de rege care a fost solemn pe tot parcursul procesiunii.

Sursa text: playtech.ro