Radio Simplu

A murit Tina Turner, „Regina Rock’n Roll”, la 83 de ani. A fost abandonată de părinți când era mică

A murit Tina Turner, "Regina Rock’n Roll”, la 83 de ani. A fost abandonată de părinți când era mică

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit în mod pașnic astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția.

A murit Tina Turner, „Regina Rock’n Roll”, la 83 de ani

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

„Regina Rock’n Roll” s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee.

Tina Turner, născută Anna Mae Bullock, a avut o copilărie săracă. Mama ei, Zelma, a fost victima abuzului domestic, fiind agresată de tatăl artistei, Floyd Bullock. Ambii părinți au abandonat-o pe Tina Turner pe când era un copil, scrie The Sun.

Când era adolescentă, aceasta mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm.

Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm. A înregistrat împreună cu Ike Turner piesa A Fool In Love, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite.

Ike şi Anna s-au mutat în California, despărţindu-se de trupa Kings of Rhythm, iar Anna şi-a schimbat numele în Tina Turner.

Ike și Tina Turner s-au căsătorit în 1962. Ulterior, au apărut problemele. În anul 1976, la scurt timp după un episod de violenţă domestică, Tina a ales să fugă din casa în care locuia cu Ike. Nu i-a fost deloc uşor, deoarece era mamă a patru copii. A locuit iniţial în casa unui prieten şi încet a început să îşi reconstruiască o nouă viaţă departe de Ike şi de abuzurile la care era supusă. Divorţul de Ike Turner a fost finalizat în 1978, iar Tina a ales să nu se mai întâlnească niciodată cu el din acel moment, potrivit clickpentrufemei.ro. Când a ieșit din căsnicia toxică, Tina Turner avea doar 36 de cenți în buzunar.

Ike Turner a murit în 2007 din cauza unei supradoze de cocaină, la 76 de ani,.

În urma vieţii triste pe care a trăit-o alături de Ike, Tina a reuşit să aibă succes. După divorţ, aceasta a reuşit să-şi refacă viaţa cu producătorul muzical german Erwin Back, alături de care s-a şi căsătorit, mai târziu, în anul 2013. Cu 16 ani mai tânăr decât ea, Erwin i-a stat alături necondiţionat, potrivit clickpentrufemei.ro.