Radio Simplu

Care sunt efectele consumului zilnic de roșii

Specialiștii încă mai poartă discuții în contradictoriu la sucietul: ce este roșia, fruct sau legumă? Indiferent de concluzia la care aceștia vor ajunge, nimeni nu poate contesta faptul că roșia este un aliment foarte important pentru alimentația și pentru sănătatea noastră.

Nimeni nu trebuie să ignore calitățile pe care aceasta o are, indifferent de felul în care este consumată sau gătită. Roșiile sunt mult mai utile decât pentru a furniza substanțe nutritive de importanță majoră. O roșie de mărimi medii are aproximativ 123 de grame.

În conținutul ei găsim doar 22 de calorii, 0 grame de grăsimi, 5 grame de carbohidrați dintre care 1 gram de fibre, 3 de zahăr, și 1 gram de proteine. Roșiile conțin o serie foarte importantă din vitaminele A și C, acid folic, foarte multe substanțe nutritive și antioxidanți.

De exemplu acidul alfa-lipoic ajută organismul să suporte mai bine cantitatea de glucoză pe care o are. S-au făcut mai multe studii în urma cărora s-a ajuns la concluzia că roșiile sunt bune pentru cei care suferă de diabet pentru că ele reglează cantitatea de glucoză din sânge și îmbunătățește vasele dilatate.

În plus, roșiile previn apariția cancerului. Acestea au doar antioxidanți puternici în conținut, cum ar fi vitamina A și C, și licopenul. Astfel ele împiedică radicalii liberi să ajungă în organism și să provoace apariția cancerului.

Roșiile pot să prevină cancerul de prostată, pe cel colorectal, pe cel pulmonar, pe cel de stomac, pe cel ovarian, pe cel de col uterin, dar și pe cel esofagian. Datorită roșiilor, în special a betacarotenului, vei reuși să te bucuri de o piele catifelată și strălucitoare.

Această substanță care se mai găsește și în morcovi te va ajuta să te protejezi de efectele nocive ale soarelui. Colagenul, care este de fapt sistemul care sprijină pielea are nevoie în fiecare zi de beneficiile pe care le are vitamina C.

Aceasta va reuși să țină cât mai departe ridurile și să prevină îmbătrânirea prematură a pielii. În roșii mai găsim și un conținut foarte mare de calciu, despre care știm deja că este vital pentru niște oase sănătoase și puternice.

Dacă o femeie care a intrat deja la menopauză va ignora impotanța aportului de licopen, aceasta riscă să facă osteoporoză la o vârstă foarte tânără. Acest compus care se găsește în roșie ajută masa osoasă să devină mai bună, de aceea este atât de important să consumăm cât mai multe roșii.

Dacă suferi din cauza durerilor de picioare poți să folosești sucul de roșii. Datorită acestui aliment cu atât de multe calități importante poate fi reglată și tensiunea arterială.

Roșiile scad cantitatea de sodiu din organism, iar acest lucru este essential pentru o tensiune care se încadrează în normele acceptate. Desigur, acest aliment este bun pentru funcționarea normal a inimii. Dacă vei consuma suficiente roșii vei reuși să eviți atacurile de cord și chiar atacurile cerebrale.

Specialiștii mai spun despre roșie că datorită ei putem să scăpăm de depresie, pentru că ea previne apariția acestei afecțiuni. Respectiv, după aceea vei avea un somn liniștit și în general o stare de spirit diferită.