Radio Simplu

Berea și vinul – beneficii și restricții

În toată lumea există sute de variante de băuturi alcoolice. Unele sunt mai ieftine, altele mai costisitoare din punct de vedere financiar. Pe unele le putem găsi imediat, iar altele sunt adevărate comori rare. În unele băuturi se găsesc puține ingrediente, iar altele sunt foarte sophisticate.

Astăzi însă ne vom referi la 2 dintre cel mai consumate băuturi de toată lumea, indiferent de formă: vinul și berea. Acesta sunt cele mai sănătoase, sau cel puțin nu sunt atât de nocive spre deosebire de altele pentru că pentru fabricarea lor se folosește de exemplu alcoolul distilat.

De asemenea, nici în vin și nici în bere nu vom găsi coloranți aditivi, sau orice alte tipuri de substanțe periculoase pentru organismul uman.

Dacă încă nu ți-ai format o preferință clară în materie de vinuri, atunci încearcă să le acorzi mai multă atenție celor seci sau măcar celor demiseci și respective să- le ții pe cele dulci la distanță.

Primele 2 tipuri nu conțin zahăruri ba chiar mai mult, au o serie de proprietăți antioxidante. Mai sunt foarte recomandate pentru sănătatea inimii și din fericire, nu își pun amprenta pe siluetă.

Dacă vrei un vin de caloitte trebuie să fii atent spre exemplu la prețul pe care îl are o sticlă, dar și să îți pui în funcție simțurile. Este cumva evident că vinurile ieftine nu sunt foarte bune. Somelieri de talie mondială au ajuns la concluzia că un vin bun costă între 3 și 10 euro.

Un vin bun este în primul rând foarte limpede, iar apoi, acesta are și o culoare foarte frumoasă, dar și un miros care îți deschide apetitul. Pentru cei care preferă vinurile mai vechi, trebuie să le caute pe cale galben – pai, galben – auriu, roșu aprins sau roșu – violaceu.

De asemenea, specialiștii în acest domeniu deosebit ne recomandă să evităm vinurile care au un gust mai amar, care parcă au un iz mai oțetit, dr și de cele care sunt mult prea dulci.

De asemenea, în general trebuie să mai știi și că alcoolul nu este recomandat persoanelor care au probleme cu hipertensiunea. Totuși în cantități reduse și după recomandarea unui specialist, vinul consumat în timpul mesei este doar de ajutor.

E nevoie doar să cunoști cum anume îl poți combina cu alimentele de pe masa ta. În caz contrar, nu vei reuși să te bucuri de calitățile benefice ale băuturii.

Astfel, carnea albă se asociază cu vinurile albe, și respective carnea roșie trebuie consumată alături de vinul roșu. În altă ordine de idei berea este obținută la rândul său obținută în urma unui proces natural de fermentare.

Nu conține foarte mult alcool ci din contra, este foarte bogată în vitamine, mai ales în grupul B. Știi că bei o bere bună în momentul în care aceasta este limpede. Cât despre gustul unei beri bune, acesta trebuie să fie moderat, nici amar, nici acru. Dacă te limitezi la un pahar pe zi poți să îți reglezi tensiunea nervoasă.

Berea este bună și pentru procesul de digestie și mai crește și porta de mâncare. Cei cu tensiune mare trebuie să consume bere fără alcool.