Radio Simplu

Beneficiile polenului – curăță sângele, reglează metabolismul și înlătură oboseala

Polenul este o pulbere pe care o găsim în staminele florilor. Acesta este umezi cu ajutorul salivei de la albine și cu puțin nectar. Ca să obțină o singură granulă de polen e nevoie ca o albină să ajungă la 300 de flori. Polenul are un gust dulce, foarte aromat.

Cea mai bună variantă de polen este cea proaspătă. Cel mai bine este să eviți polenul uscat și tare pentru că acesta este vechi și nu mai are aproape deloc proprietăți pentru sănătate.

După ce faci rost de polen trebuie să îl ții doar la frigider, închis ermetic, într-un borcan de sticlă. În acest fel polenul va fi protejat de umezeală și va reuși să nu își piardă din calitățile nutritive.

În polen găsim foarte multe vitamin, minerale, aminoacizi, enzime și coenzime șiv chiar hormoni. În compoziția polenului majoritatea este din carbohidrați, după aceea urmează proteinele, vitaminele, mineralele și alte substanțe.

Polenul ajută în general organismul. După consumul de polen vom devein mai liniștiți și mai optimiști. Nu vom mai simți oboseala fizică, starea de nervozitate sau de iritabilitate. Este bun și pentru problemele de circulație ale organismului, cum ar fi arteroscleroza, vasele de sânge foarte subțiri.

Poate fi folosit și de persoanele care suferă din cauza anemiei pentru că modifică într-un sens pozitiv compoziția sângelui. De asemenea polenul este bun de folosit și în cazul celor care suferă de insomnii.

Polenul este foarte util în tratarea problemelor care au legătură cu problemele sistemului digestive, cum ar fi anorexia, constipația. În plus, datorită lui crește pofta de mâncare, se reglează funcțiile gastro – intestinale. Ajută de asemenea și ficatului sau plămânilor.

Poate să fie folosit cu succes de femeile care au probleme cu ciclul menstrual sau care nu pot să aducă pe lume copii.

Oamenii care suferă din cauza cancerului de prostată, de sân, pot să consume polen ca să își amelioreze starea de sănătate. Ca să poți beneficia de cele maim ai multe efecte pozitive ale polenului cel mai bine este să îl consumi de dimineață, pe stomacul gol.

Înainte să îl înghiți mestecă-l cât mai bine, în acest fel polenul va fi digerat în totalitate. În cazul în care nu suporți gustul sau mirosul de polen așa cum e, poți să folosești puțină miere atunci când îl consumi sau să îl treci prin râșnița de cafea.

Cei care au probleme gastrice ar fi mai bine să folosească polenul combinate cu apă. Copii care au mai puțin de 3 ani nu au voie să consume deloc polen. Oamenii care suferă de problemele hepatice, copii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani au voie o linguriță de polen pe zi.

Copii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani pot să folosească 1 lingură mare, iar adolescenții și adulții au voie să consume 2 linguri de polen pe parcursul unei zile întregi. Cura cu polen trebuie să dureze o lună, dar după aceea ai nevoie neapărat de o pauză de cel puțin 2 săptămâni.

Apoi poți relua cura ca de obicei.