Radio Simplu

Împachetări cu varză – te scapă de durerile articulare și de picioare umflate

Varza nu este doar un ingredient delicios din farfuriile tale. Aceasta are o serie de beneficii pentru sănătatea ta. Aceasta ține mai multe boli la distanță, de exemplu bolile asociate cu inima sau diabetul.

De asemenea aceasta ajută la o digestie mai bună a altor alimente și chiar tratează anumite răni mai mici sau mai puțin grave.

Are o mulțime de fitonutrienți în componență, mai conține vitamine, și antioxidanți. Datorită acestor elemente varza poate să prevină chiar și unele tipuri de cancer pentru că reduce din numărul radicalilor liberi.

Dacă vei combina varza cu alte plante vei putea să îți tratezi destul de repede și de simplu rănile exterioare. Poți, pe lângă varză, să mai folosești măcrișul, afinele uscate, florile de la mușețel, dacă vrei să scapi de eczeme.

Se cunoaște și cât de eficientă devine varza dacă este folosită în tratarea articulațiilor de la genunchi. Soluția pentru această situație este foarte simplă: pune în jurul genunchiului care te doare, niște frunze de varză încălzite puțin.

După aceea învelește-l bine. După ce simți că s-au răcit frunzele de pe piciorul tău, înfășoară pe genunchi o folie de plastic. Repetă acești pași de mai multe ori și vei vedea cum vei scăpa ușor de durerile articulațiilor de la genunchi.

Dar beneficiile pe care le are varza pentru organism nu sunt nici pe departe doar acestea. De exemplu, datorită verzei poți să tratezi diabetul de tip 2. Datorită consumului de varză zahărul intră mult mai lent în sânge. Și în acest fel scade șansele de dezvoltare ale diabetului.

Pentru că are atât de multe fibre varza poate să contribuie într-un mod considerabil în cadrul acestui proces de absorbție al zahărului. În frunzele de varză se găsesc niște pigmenți solubili în apă datorită cărora se reduc inflamațiile și sunt prevenite bolile de inimă.

Cea mai bună variantă prin care te poate ajuta varza la digestie este cea murată. Varza în această stare conține probiotice care la rândul lor absorb mult mai ușor vitaminele și mineralele.

Varza te ajută și dacă ești constipat. În acest caz o poți mânca atât ca atare cât și gătită. Dacă suferi de ulcer sau de diaree te va ajuta sucul de varză.

Chiar în cazul unghiilor cu probleme, tot pe varză poți să contezi. Aceasta va atrage tot puroiul de pe lângă unghie. Doar pune câteva frunze pe zona afectată, pune o bucată de tifon peste varză și las-o să își facă treaba peste noapte. Varza va trata durerea și inflamația.

Acest lucru este posibil datorită compușilor pe care îi găsim în varză. Așa că dacă te-ai lovit și suferi din cauza durerilor minore îți poți face comprese din varză.

E nevoie să rupi nervurile groase ale frunzelor de varză pentru ca acestea să ia forma zonei afectate mai ușor. Pune un prosop din hârtie, peste el o bucată de folie alimentară, iar peste folie, mai pune o bucată de prosop de bucătărie.

După aceea zdrobește frunzele de varză. Lasă-le să elimine tot sucul, și după aceea înfășoarî acest pansament pe genunchi.