Radio Simplu

Cum funcționează dieta cu mămăligă

În mai puțin de o lună se termină vara. Chiar și așa mai ai încă timp pentru câteva zile de plajă. Și chiar dacă nu ai încă silueta pregătită pentru a o etala în public, poți să faci totuși acest lucru în doar câteva zile.

Te va ajuta în acest sens dieta cu mămăligă cu ajutorul căreia vei scăpa de aproximativ 15 kilograme. La finalul ei vei arăta absolut senzațional. Dacă nu știai, mamaliga este un super aliment, foarte sănătos, numai bun pentru o dietă echilibrată și nepericuloasă pentru organism.

Pe de o parte are foarte puține calorii, dar pe de alta are foarte multe beneficii. O poți folosi cu succes în loc de pâine atunci când mănânci ouă, produse lactate sau chiar carne.

Cantitatea potrivită de mămăligă pentru o singură masă este 100 de grame. În continuare îți vom prezenta meniul pentru fiecare zi. În prima zi la micul dejun va fi nevoie să mănânci 100 de grame de mămăligă cu brânză slabă de vaci, o felie de cașcaval și un ou fiert tare.

Dacă ți se face foame poți să iei o gustare formată dintr-un măr. Pentru prânză să îți pregătești piept de pui la grătar cu 2 linguri de mămăligă. De asemenea este recomandată și o salată verde, proaspătă cu puțin ulei de măsline, oțet, roșii, castraveți ș ice legume îți mai plac.

După prânz poți să mai mănânci niște nuci, aproximativ o mână. Pentru cină fă-ți niște cereal integrale cu iaurt. În această dietă poți să mănânci după cină, și anume o banană.

Începe a doua zi de dietă cu un mic dejun compus din o porție de mămăligă cu lapte. Sau dacă îți place smântăna mai mult combină 2 linguri cu cu ou și cu mămăligă. La gustare poți să mănânci un fruct de care vrei.

Prânzul din ziua a doua va fi format din pește la grătar cu mămăligă, mujdei și o salată mare, verde. La gustare poți să mănânci 2 felii de pâine prăjită cu avocado și cu roșii cherry. Pentru cină pregătește mămăligă și brânză, după preferințe.

Dacă ți se mai face foame pe seară, mănâncă o mână de migdale. Pentru micul dejun din ziua a 3 – a pregătește un ou fiert, mămăligă și brânză. Pentru gustare poți să mănânci o mână de nuci sau un fruct.

O ciorbă din legume din pui sau din văcuță, alături de mămăligă desigur, poți să îți pregătești la masa de prânz. Gustare va fi o felie de pâine cu miere. La cină fă-ți o salată verde cu ulei de măsline, cu lămâie, cu sos din muștar și cu o mână de paste integrale.

În această zi nu vei avea gustare după cină. Pentru micul dejun din penultima zi pregătește o omletă din 2 ouă, cu 2 felii de pâine integrală, cu puține măsline, un astravete proaspăt și brânză de vaci.

Pentru gustare poți să alegi unul dintre fructele tale preferate. La prânz pregătește o tocăniță din ciuperci cu mămăligă și cu o salată verde mare. La gustare vei avea un iaurt din cereal integrale. Cina va fi din supă cremă cu niște crutoane.

Ultima masa va fi gustarea dintr-un măr. Și în ultima zi la micul dejun mănâncă mămăligă cu brânză și o lingură de smântână. La gustare mănâncă un măr. Prânzul va fi un ospăț, mămăligă cu 3 sărmale.

Dacă vrei gustare, consumă un măr. Pentru cină fă o salată mare cu legume. Dacă vrei, la gustarea finală mănâncă niște pufuleți.