Radio Simplu

Tipuri de exercitii fizice potrivite pentru oamenii cu probleme cardiace

Bolile cardio vasulare afectează în primul rând inima și apoi vasele de sânge. De acolo apare tensiunea arterială mărită, cardiopatia ischemică. Cea de a doua se poate manifesta prin atacul de cord, durerile în piept sau prin bătătile neregulate ale inimii.

Valorile tensiunii arteriale cresc din cauza consumului excesiv de sare. De aceea cardiacii trebuie să evite pe cât pot semifabricatele, produsele alimentare de tip fast food și în general mâncatul în oraș.

De aceea, pentru un stil de viață cât mai sănătos, acestea trebuie evitate. În plus e nevoie să fii cât mai activ, să slăbești, să renunți la vici precum fumatul sau consumul de alcool, chiar dacă sunt doar activități ocazionale.

În cazul persoanelor care suferă din cauza problemelor cardiace mișcare fizică este deosebit de importantă. Cu ajutorul exercițiilor fizice aceștia își întăresc inima și reduc din posibilele dureri la nivelul toracelui.

Pe de altă parte, exercițiile fizice reduc din tensiunea arterială mărită, ajută în cazurile de depresie, reduce nivelul colesterolului și a stresului și nu numai. Dacă te afli în această situație, cel mai indicat este să mergi la un control medical înainte de a începe orice tip de mișcare, ca să știi ce ți se potrivește și ce anume trebuie să eviți.

După ce ai stabilit ce vrei să faci, trebuie să începi totul foarte încet, în așa fel încât să nu depășești 5 minute în primele zile. Inima ta va fi extrem de solicitată, de aceea organismul are nevoie să se obișnuiască treptat cu noul mod de viață.

Nu începe niciodată fără o încălzire în prealabil. Astfel atât inima cât și restul mușchilor se vor încălzi și nu vor avea un șoc. Atunci când simți că nu mai reziști, cel mai indicat este să te oprești și să iei o pauză. Ca să reduci din incomoditate, alege niște haine foarte comode.

În timpul exercițiilor fizice pe care le faci foarte important este să te hidratezi. Nu uita de asemenea, nici de necesitatea verificării permanente a pulsului. E nevoie pur și simplu să presezi 2 degete pe încheietura mâinii.

Acum că am stabilit regulile de bază, poți să alegi din mai multe variante de exerciții ușoare, dar foarte necesare pentru condiția ta. Începe de exemplu cu mersul pe jos. Este un exercițiu simplu și chiar plăcut. Mergi pe jos în drum spre muncă, o stație de autobuz, până la un magazine relative îndepărtat sau pur si simplu seara. În jurul blocului.

O altă idee simplă este și urcatul scărilor. În acest fel vei reuși să atingi peste 50% din totalul ritmului cardiac. Inima mai poate funcționa bine și dacă îți pui la treabă picioarele. Astfel, poți să mergi uneori și pe bicicletă. Este potrivită bicicleta clasică sau chiar cea din casă.

Unul dintre cele mai complexe erciții este înotul. Poți înota câte puțin, ca la finalul unei săptămâni să aduni 2 ore și jumătate de înot. Acest lucru va adduce mai multe beneficia pentru sănătate.

Și de ce nu, poți chiar să practice dansul, doar să te asiguri că ai încălțămintea potrivită, ca să nu te alegi și cu alte probleme.