Radio Simplu

Sare dizolvată în oțet – soluție pentru curățat geamuri

Pentru unii oameni curățenia înseamnă un motiv de relaxare, dar pentru alții devine un chin. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că în casă există o serie de zone care se curăță mai greu și pentru care ai nevoie de produse scumpe sau de foarte mult efort pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Acest lucru se referă și la geamuri. E nevoie să fii foarte atent la geamuri dar și la tocuri sau la rame ca să nu lași dâre sau alte urme pe aceste suprafețe.

Dar dacă vei arunca un ochi în cămara cu produsele pe care le ai deja, s-ar putea să poți obține o soluție perfectă pentru geamurile care ți-au dat atâtea bătăi de cap.

E suficient să faci combinația potrivită și munca ta nu va mai fi o corvoadă iar rezultatul va fi unul strălucitor.
Dacă vrei ca munca ta să dureze cât mai mult timp poți să folosești amoniacul. Pentru geamuri amestecă amoniac cu puțin gel de vase.

În acest fel pe geamurile tale se va depune un strat protector care va ține la distanță praful, dar și alte lucruri.

Combinația perfectă este de un litru de apă cu un pahar de amoniac și de un pahar de lichid de vase. Agită bine amestecul și după aceea, înmoaie o lavetă în el și freacă bine zonele mai problematice.

De foarte multe ori, urmele de degete sunt cele care rămân pe geam și nu ies cu nicio combinație. Dacă ai trecut și tu prin așa ceva, poți să folosești alcoolul sanitar.

Ca să scoți mirosul neplăcut, poți să mai adaugi și câteva uleiuri esențiale, alături de alcool sanitar. Partea bună este că la final nici nu va fi nevoie să clătești geamul pentru că acesta va străluci.

Cartoful crud este în general soluția perfectă pentru petele mai vechi și mai dificile, inclusiv pentru cele de pe geamuri. Freacă zona cu pricina cu o felie de cartof crud, las-o să acționeze pentru câteva minute, iar după aceea, clătește-o cu alcool sanitar combinat cu apă.

În special ferestrele din bucătărie și cele din baie au uneori pete de calcar. Ele ies mai greu, dar dacă vrei folosi banalul oțet alb.

Combină jumătate de litru de oțet cu un litru de apă și șterge fereastra cu acestă soluție. Pulverizează și după aceea șterge geamul cu un material care nu lasă scame.

Dacă te uiți mai atent, geamul din bucătărie, spre deosebire de ce din dormitor, are un aspect mai mat. Acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că în bucătărie se gătește și sunt mai mulți aburi.

Te scapă de această problemă sare grunjoasă. Amestecă apă cu sare și cu oțet alb și freacă geamurile cu ajutorul unui burete mai abraziv.

O altă problemă dificilă pentru curățare geamurilor, mai ales vară, sunt urmele lăsate de insectele care se lovesc de sticla lui. Dar poți să scapi de această situație cu ajutorul uleiurilor esențiale, cum ar fi cel de busuioc.

Dacă ai un geam cu rame de lemn pe care le-ai vopsit, dar ai dat și pe geam poți să o cureți cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, combinat cu apă fierbinte.

Loading...