Radio Simplu

Rozmarinul proaspăt – planta care poate opri căderea părului

Foarte mulți oameni se confruntă cu căderea părului. Iar atunci când descoperă această problemă majoritatea este tentată să apeleze la unele dintre cele mai costisitoare produse, doar ca să își ajute părul să își revină la starea inițială.

Dar de fapt, avem la îndemână foarte multe soluții simple, ieftine și fără efecte negative asupra stării de sănătate. Astăzi îți vom prezenta unul dintre cele mai bune remedii folosite împotriva căderii abundente a părului.

Trebuie să mai ai și puțină răbdare și vei vedea cum rezultatele nu vor întârzia să apară. Este vorba despre banalul rozmarin, folosit în stare proaspătă.

Această plantă nu doar că îți va ajuta părul să nu mai cadă, ci chiar va contribui după aceea la creșterea lui frumoasă și rapidă. Fierbe o cană de apă și adu-o până în punctul de fierbere, iar după primul clocot, pune în ea 2 linguri cu rozmarin proaspăt tocat.

Apoi lasă această compoziție să stea la infuzat pentru aproximativ 20 de minute. După această perioadă filtrează compoziția și folosește doar lichidul pentru un masaj liniștitor pentru scalp.

Lasă lichidul de la rozmarin să își facă efectul pe părul tăi pentru cel puțin 2 ore, iar după aceea te poți spăla pe păr. Dar pentru rezultate și mai bune poți să lași sucul de rozmarin să stea pe părul tău chiar și peste noapte.

Un alt truc util care îți poate face munca mai ușoară este să pui lichidul într-un recipient care are la capăt un pulverizator. Dacă te întrebi de ce anume rozmarinul este atât de util pentru părul tău care nu se mai oprește din căzut, trebuie să știi că acesta conține foarte multe uleiuri volatile.

Printre acestea se numără borneol, camfor, eucaliptol, flavanoizi, acid rozmarinic, principii amare, rozmaricină, și substanțe di sau chiar triterpenice.

Datorită preparatelor care au în componență rozmarinul este favorizată secreția de sucuri digestive, acestea au și proprietăți coleretice, colagoge, antiseptice, și chiar diuretice. Uleiurile volatile sunt în general foarte bune pentru o activitate a creierului mai bună și mai ales ales potrivite și recomandate pentru oxigenarea creierului.

Rozmarinul în această stare poate să fie folosit pentru problemele de debilitate fizică, astenii sau char în cazul convalescențelor.

Poți să mai folosești cu încredere această plantă atât de versatilă și dacă ai probleme cu bila, cu căile hepatice. De asemenea dacă ai probleme cu anorexia cu stomacul și nu numai, tot pe rozmarin te poți baza.

Pentru fabricarea produselor cosmetice se folosesc mai cu seamă extractele de rozmarin. Cu ajutorul lui se obțin loțiuni care ajută la combaterea mătreții.

Datorită acestei plante părul poate regenera mult mai ușor și desigur nu mai cade atât de ușor. Rozmarinul este folosit și pentru tratarea tenului matur, mai ales dacă acesta este uscat sau cuperotic. Ba chiar mai mult, cu ajutorul acestei plante se fac preparate menite să lupte cu acumularea celulitei.

Nu contează ce vrei să tratezi, dar cu siguranță te poți baza pe puterea extraordinară a rozmarinului. Trebuie doar să știi cum și cât să folosești, să ai răbdare și vei vedea că aceasta este o plantă deosebită.