Radio Simplu

Semnificația culorilor în feng shui

În feng-shui, alegerea culorilor este foarte importantă și fiecare are o semnificație aparte. În feng shui culorile au o energie aparte, aduc echilibru și armonie în casă sau la birou.

Iată ce semnificație au culorile în feng shui.

1. Roșu – element de foc: Pasiune, curaj, romantism
Roșul este cea mai puternică culoare din feng shui și reprezintă elementul foc. Roșul vibrant aduce în casă energie, bucurie, crește energia și dorință. În tradiția chineză, roșul este simbolul norocului, al fericirii, în India – este culoarea nunții, simbolul romantismului și al dragostei, iar în cultură occidentală, roșul înseamnă curaj și pasiune.

2. Galben – element de pământ: Fericire, veselie, impinire
În feng shui, galbenul este culoarea soarelui, este simbolul veseliei și aduce lumina în casă sau în biroul tău. Galbenul aduce energie pozitivă și poate fi folosit atât în bucătărie, cât și în sufragerie sau în cameră copiilor.

Fie că e galben floarea soarelui sau galben păi, această culoare are aceleași beneficii energetice.

3. Albastru – element de apa: Calm, liniște, pace
Ai o varietate largă de culori din care poți alege, de la albastrul cerului, la albastru indigo. Toate înseamnă înțelepciune, calm, liniște și pace. Poți vopsi în albastru peretele de Est (pentru sănătate), de Sud (bani), Nord (carieră).

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.