Radio Simplu

Soluție făcută în casă împotriva insectelor

Toată lumea este mulțumită atunci când în casă este curat, aerisit iar lucrurile stau la locurile lor. Dar uneori, pe timp de vară în special, chiar și în cel mai bine întreținute locuințe apar diferite insecte care ne deranjează și ne strică ziua.

Acestea pot să fie muștele, țânțarii, gândacii de bucătărie, furnicile și nu numai. În asemenea cazuri de obicei oamenii merg la cele mai profesioniste magazine după produse foarte scumpe.

În unele cazuri, chiar dacă costă foarte mulți bani, ele nu sunt neapărat și cele mai eficiente. Așa că pentru a evita risipa financiară, fără a obiține vreun rezultat, e nevoie să alegi alte alternative.

O variantă foarte bună reprezintă soluțiile naturale făcute chiar de tine, în condiții de casă. Aceste remedii folosite pentru a distruge toate insectele nedorite din casă se fac repede, din doar câteva ingrediente pe care le ai deja la îndemână.

Amestecă câte jumătate de cana de oțet, de ulei și de șampon. Toarnă soluția pe care ai obținut-o într-un recipient care are și pulverizator. După aceea stropește zonele afectate din cauza insectelor și lasă acest amestec să își facă treaba, să acționeze ca să te scape de acele vietăți.

Cu ajutorul acestui remediu în doar câteva ore casa ta se va elibera de invitații nedoriți și tu nu te vei mai chinui să scapi de ei în niciun fel. Acest amestec este sigur de folosit în preajma celor mici și chiar dacă ai în casă animale de companie.

Desigur, după ce ai scăpat de acele insecte foarte deranjante trebuie să ai grijă și să păstrezi curățenia cât de bine poți, ca să nu mai ajungi în situația de a curăța casa de gândaci sau de molii.

Mai ales în bucătărie trebuie să ai mare grijă ce lucruri lași la suprafață, în vizorul insectelor. Așa că bagă toate alimentele în frigider după ce mănânci, iar dacă trebuie să lași ceva la temperature camerei, închide în casserole speciale.

După ce gătești spală vasele și curăță pe jos dacă este cazul, ca să nu atragi muștele la firimituri.

Atât în bucătărie cât și în restul camerelor trebuie să ai pereții perfect drepți și întregi. Pentru că fisurile care apar în ei la un moment dat, devin medii perfecte pentru traiul insectelor în casa ta.

Acoperă de asemenea și găurile din mobile, din uși, din podea. Vei ave nevoie dor de puțin silicon sau spumă specială. Dacă îți dorești să eviți produsele chimice, folosește frunzele de dafin. Trebuie doar să le agăți în locurile în care știi că acestea se adună de obicei.

În cazul în care totuși nu ai încredere în remediile naturale, poți folosi produsele chimice clasice. Doar că în această situație trebuie să ai grijă să respecți pașii indicați pe ambalaje. De asemenea, trebuie să ții la distanță animalele de companie și copii mici.

Trebuie să te protejezi și atunci când mergi în natură pentru mai mult timp. Va fi nevoie să te îmbraci cu pantașoni lungi și cu bluze cu mâneci. Atunci când ajungi acasă trebuie să te examinezi foarte atent ca să descoperi înțepăturile.