Radio Simplu

Beneficiile ceaiului de gutui

În ultima vreme foarte des auzim de diferite tratamente care au la bază în general ceaiuri făcute din plante naturale au chiar din fructe obișnuite. Ținând cont de aceste lucru, astăzi îți vom prezenta un ceai diferit de cee ace ai mai întâlnit până acum.

Este vorba despre ceaiul făcut din gutui. Chiar dacă acest fel de ceai nu este foarte cunoscut și nici foarte des folosit totuși el nu este cu nimic mai rău decât cele recomandate pentru problemele de inimă, spre exemplu, dar nu numai.

Încă din antichitate erau foarte des folosite frunzele de gutui. Încă de pe atunci cu ajutorul lor erau tratate zeci de boli. Ba chiar mai mult, frunzele de gutui erau folosite și pentru prevenirea unor anumite afecțiuni.

În prezezent specialiști din mai multe domenii cercetează foarte detaliat beneficiile pe care le au frunzele de gutui pentru a descoperi cât mai multe proprietăți și utilizări ale lor.

Acestea sunt atât de benefice pentru că au un conținut bogat de acizi organici printre care, acidul citric, cel oxalic, malic și nu numai.

În plus și restul compușilor din frunzele de gutui au un effect foarte pozitiv pentru sănătate pentru că sunt antioxidanți și antiinflamatori care în tot acest timp au reușit să demonstreze că sunt foarte eficienți.

Persoanele care suferă din cauza diabetului zaharat pot să apeleze la infuziile făcute din frunzele acestui fruct.

Vei avea nevoie de o singură lingură de frunze și de o cană cu apă deja clocotită. Atunci când se va răcit complet va fi nevoie pur și simplu să o filtrezi și să o consumi pe parcursul unei zilei întregi în porții mult mai mici.

De asemenea dacă suferi din cauza unei tuse care pare să nu se vindece cu nimic poți apela la aceleași frunze. Va fi nevoie să îți pregătești o infuzie din runze uscate foarte bine și măcinate mărunt.

Și în acest caz vei avea nevoie de o linguriță de frunze, dar de o cană cu apă doar fiartă. Acest remediu este foarte util mai ales în cazu adulților. Printre altele, frunzele de gutui conțin substanțe care pot să relaxeze vasele de sânge.

Așadar, aceste frunze sunt foarte potrivite pentru scăderea tensiunii arteriale. Ca să îți soluționezi această problemă poți să folosești cu același succes atât infuziile cât și maceratul din frunze de gutui.

De asemenea, poți să folosești acest element de la gutui și pentru a trata bolile care afectează sistemul gastro – intestinal.

Amestecă 5 grame de frunze cu 200 de mililitri de apă clocotită. Ține acest amestec sub o baie de aburi pentru aproximativ 20 de minute. După ce e rece, completează cu apă până când vei reveni la volumul de la început. Consumă din această combinație câte 2 lingurițe de 3 ori pe zi.

Și chiar dacă nu te aștepți, cu ajutorul acelorși Frunze de la gutui se pot face inclusiv remedii care să înlocuiască diferite produse cosmetice.

Poți să obții o compoziție foarte parfumatăcu care să îți ajuți firul de păr să fie mai puternic. De asemenea, dacă ai părul închis, frunzele te vor ajuta să îți menții culoarea frumoasă.