Radio Simplu

Restaurantele și cafenelele se redeschid, dar cu schimbări majore

Restaurantele și cafenelele, barurile și locațiile de luat masa sau petrecut timpul s-ar putea redeschide de la 1 iunie, după părerea lui Dragoș Anastasiu. Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane avertizează că vor fi schimbări majore care vor fi greu de înțeles său obișnuit.

Ce se schimbări majore vor fi în restaurantele și cafenelele din România
Ridicarea restricțiilor a fost anunțată de președintele României într-o conferință din presă. Conform declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, din 15 mai românii recapătă libertatea, dar nimic nu va mai fi la fel. Asta spune și președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, care a dat detalii despre cum ar putea arăta o vacanță la mare.

Hotelurile nu au fost niciodată închise pe durata restricțiilor, toate unitățiile de cazare au rămas deschise, dar fară clienți. România are două sezoane în care turismul explodează, vara și iarna. Dragoș Anastastiu spune că este posibil ca la mare să nu mai avem voie să ne înghesuim unul lângă altul, iar mâncarea la aceeași masă cu toată familia, nu va mai fi posibilă.

Adio, „liptul” meselor după 15 mai
Limitările oficile încă nu le știm, tot ce este clar este că Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avertizat că nunțile nu vor mai putea avea sute de invitați. „Răsfățurile” de altă dată vor trebui lăsate deoparte.

Anastasiu apreciează că industria şi pregătește din timp pentru deschidere și susține că foarte multe unități precum restaurante sau cafenele se pregătesc cu soluții dezinfectante, cu zone de separare și mese mult mă mici.

La hotel, da, dar altfel
Hotelurile vor adapta și ele spațiile de desfăşurare a activității și modul în care sunt tratați clienții. Anastasiu a spus să nu ne mai așptăm la servirea de altă dată. De exemplu micul dejun cu bufed suedez nu va mai fi permis și cel mai probabil se va adopta servirea la masă.

De asemenea în restaurante mesele nu vor mai putea fi unite și nici prea mute persoane la un loc. Așadar, posibil ca servirea mesei în cameră să fie o soluție pentru moment.

Anastasiu spune că dezinfectarea va fi făcută mult mai intens după fiecare client carea trecut pe la un restaurant sau o cafenea.