Radio Simplu

Beneficiile cafelei ! Cât de des este recomandat să o consumăm?

Să fie cafeaua un personaj atât de negativ? Și dacă exagerăm cu ea de ce este considerată cea mai nesănătoasă băutură din lume? Să fie adevărul altul? De fapt, cafeaua este o băutură energizantă care poate fi extrem de folositoare. De-alungul timpului, oamenii de ştiinţă au studiat efectele cafelei asupra diverselor aspecte ale sănătăţii. Rezultatele obținute au fost uimitoare. În continuare, voi enumera niște beneficii ale cafelei, pentru care ea ar putea fi una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume.

1. Cafeaua ne face mai inteligenți.
Cafeaua nu doar vă menţine treaz, dar, de asemenea, vă poate face literalmente mai inteligent. Ingredientul activ din cafea numit cafeina, este un stimulent şi o substanţă psihoactivă cea mai consumată din lume. Studiile controlate au examinat efectele cafeinei asupra creierului. Acestea au demonstrat că, cofeina poate îmbunătăţi starea de spirit, timpul de reacţie, memoria, atenţia şi funcţia cognitivă, fiind cele mai mari beneficii a cafelei.

2. Cafeaua ne ajuta la arderea grăsimilor şi îmbunătăţeşte performanţele fizice.
Cafeina este una dintre puţinele substanţe naturale care s-a dovedit că, de fapt, ajută la arderea grăsimilor. Studiile arată că, cofeina poate creşte arderea de grăsimi cu 10% la persoanele obeze şi cu 29% la persoanele slabe. Efectele se vor diminua la consumatorii de cafea de lungă durată.

3. Cafeaua nu provoacă boli de inimă şi poate reduce riscul de accident vascular cerebral.
Cafeaua poate cauza creşterea uşoară a tensiunii arteriale. totuți, aceasta diminuează cu timpul. Persoanele care consumă mai mult de 3-4 cești de cafea pe zi cafea nu au un risc mai crescut de boli de inimă, fiind mai puţin predispuşi de a avea un accident vascular cerebral.

Totuși, consumul excesiv poate fi oricum dăunător, chiar dacă cafeaua este bună, în cantităţi moderate. Pentru a îi păstra toate beneficiile, nu adăugaţi zahăr sau orice ameninţător în cafeaua voastră! În cazul în care ea tinde să vă afecteze somnul, nu se recomandă consumarea ei după orele 14.