Radio Simplu

Uimitoarele beneficii ale ciocolatei

Oamenii au inceput sa aprecieze, pe langa gust si multitudinea de beneficii pe care ciocolata le poate aduce sanatatii.

1. Ajuta aparatul cardiovascular. Studii stiintifice au aratat faptul ca persoanele care au consumat ciocolata de cateva ori pe saptamana au avut un risc de a suferi atac cerebral cu 37%. De asemenea, ciocolata are un rol important in reglarea nivelului de colesterol din sange. In plus, la persoanele hipertensive, consumul de ciocolata are ca efect scaderea si reglarea tensiunii arteriale.

2. Imbunatateste functia cerebrala. Consumul de ciocolata are un efect pozitiv asupra creierului si a bunei sale functionalitati. Acesta contribuie la cresterea fluxului sanguin la nivelul acestui organ, prin imbunatatirea functiei cognitive reducand efectele negative produse de Alzheimer. Astfel, stimuleaza memoria.

3. Ajuta la pierderea kilogramelor. Consumul de ciocolata neagra reduce apetitul, diminuand totalul caloric consumat.

4. Te face mai fericit. Ciocolata are un efect pozitiv in situatiile de stres si oboseala. Consumul acesteia conducand la o stare de calm si la un nivel imbunatatit de concentrare. Mai mult decat atat, consumul de ciocolata ajuta la prevenirea depresiei si a afectiunilor psihice.

5. Este foarte bogata nutritiv. Ciocolata de buna calitate, cu un continut ridicat de cacao contine cantitati insemnate de fier, magneziu, cupru, mangan, zinc, seleniu si potasiu.