Radio Simplu

Cum poți opri căderea părului

Căderea părului este o problemă cu care foarte multe dintre femei se confruntă de-a lungul vieții. Părul nostru trece prin mai multe etape, printre care și etapele de regenerare, așa că este normal să te confrunți cu căderea părului în timpul acestui proces. Dacă simți însă ca pierzi mai mult păr decât ar trebui, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni, încetini sau chiar stopa acest lucru. Căteva dintre aceste remedii pot fi folosite chiar la tine acasă, fără a fi nevoie să cheltuiești sume exorbitante de bani pentru a putea face acest lucru.

1. Evită utilizarea produselor cu căldură
Aparatele de păr care folosesc căldura deshidratează părul şi conduc la uscarea acestuia. În acest fel, părul tău va deveni mai fragil şi se va rupe mult mai repede. Uscarea naturală a părului este cea mai bună.

Ondulatoarele, plăcile de păr şi periile rotative pot de asemenea să îţi avarieze foarte tare părul aşa că ar trebui să le eviţi. În cazul în care eşti obligată să foloseşti astfel de instrumente, nu uita niciodată să foloseşti un produs special de protecţie, precum un ulei de păr.

2. Evită colorarea excesivă a părului şi decolorările
Substanţele conţinute în vopseaua de păr şi decoloranţii îţi avariază în mod foarte serios părul, uscându-l şi făcându-l să fie foarte fragil.

Nu ar trebui să îţi vopseşti părul mai des decât o dată la şase săptămâni.
Decolorarea părului îţi va îndepărta pigmentul natural al părului tău în urma penetrării cuticulelor de către substanţele chimice. În acest mod, structura de bază a părului tău se va altera iar părul tău va fi mult mai predispus la deteriorări.

3. Acordă atenţie alimentaţiei tale
Un regim alimentar echilibrat şi sănătos te va ajuta să îţi păstrezi sănătatea din toate punctele de vedere. Dacă vei avea grijă la alimentele pe care le consumi, părul tău va fi de asemenea mai sănătos şi mai puternic şi nu se va mai rupe la fel de repede. O alimentaţie corectă ar putea conduce chiar şi la încetinirea căderii părului dacă mănânci îndeajuns de multe legume, fructe şi produse nutritive.