Radio Simplu

Cand simptomele comune trebuie sa ne trimita la medic

În foarte multe cazuri atunci când oamenii simt anumite schimbări care li se întâmplă în corp, aceștia decid pe cont prorpriu că sunt doar niște detalii fără importanță și că nu este atât de necesar un consult medical.

Din fericire organismul nostru știe să își pună singur cele mai bune diagnostice. Durerile pe care le resimțim parcă vreun vreun motiv anume, au la bază niște schimbări care apar în organism.

Și în acea perioadă simțim anumite incomodități trasmise de unele organe către creier. Acest fel de dureri pot să treacă din senin, fără vreun ajutor din partea noastră.

Dar dacă exact aceleași senzații revin în corpul nostru trebuie să luăm anumite măsuri, o vizită la medic este mai mult decât necesară.

Această măsură ne va putea salva de la probleme de sănătate cu adevărat grave. De exemplu durerile de cap. Acestea pot să fie simțite de aproape oricine, independent de vârstă, aspect fizic sau alte detalii.

Este suficient doar să fii stresat o perioadă de timp, să fii foarte obosit, să ignori importanța hidratării și primele semne ale instalării durerii de cap vor fi prezente.

Dar dacă perioada de criză a trecut iar durerea de cap tot nu pleacă ar trebui să mergi la medic. Sună foarte periculos, dar riscurile sunt mari.

O durere de cap care durează o perioadă destul de lungă poate să însemne meningită sau chiar o tumoare pe creier.

Atunci când simt dureri în burtă majoritatea oamenilor se gândesc că este vorba despre o dereglare la nivelul hormonilor, că este legată cu o alimentație precară sau necorespunzătoare.

Dar depinde doar de locul unde aceasta se manifestă și de cât de puternică este ca să știm aproximativ ce boli poate să anunțe aceasta.

Dacă este un tip de durere abia simți poate să fie vorba despre gastrită, ulcer sau intoleranța la anumite produse alimentare.
În timp ce, dacă la început durerea este una abia perceptibilă, ca apoi, odată cu trecerea timpului, aceasta să devină din ce în ce mai puternică, este neapărat să ajungi la un consult medical.

Pentru că această schimbare poate să fie legată de apariția pietrelor la rinichi sau la fiere, sau de schimbări care au în vedere vezica urinară.

Atunci când ne lovim foarte tare de un obiect contondent, ne trezim cu dureeri puternice sau chiar și cu vânătăi. Dar cei care ar trebui să își pună semne de întrebare sunt cei care se învinețesc extrem de ușor, mai ales dacă nu s-au lovit de nimic.

Un control la medic și mai ales solicitarea unor analize amănunție de sânge sunt mai mult decâ necesare. Ca să poată fi evitat riscul dezvoltării leucemiei.