Radio Simplu

O gravidă de 34 de ani, aflată în stare foarte gravă, a murit. Femeia nu știa de unde s-a infectat cu Covid

O gravidă în vârstă de 34 de ani, care s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, a murit la Maternitatea ”Bega” din Timişoara. Femeia a ajuns la spital cu simptome și a fost internată direct la terapie intensivă, în stare foarte gravă. Tânăra nu ar fi știut de unde s-a infectat cu Covid-19.

„Gravida de 34 de ani avea sarcina de 18 săptămâni în evoluţie. A fost internată la noi direct în secţia de ATI, pe 21 martie. Era deja simptomatică, cu deficienţă respiratorie gravă, dispnee, cu 70% din capacitatea pulmonară afectată confirmată de tomograf, oxigeno-dependentă. A fost monitorizată şi tratată permanent de către medicii ATI şi obstetricieni. Din păcate nu a avut o evoluţie favorabilă, cu toată terapia aplicată, iar marţi fost intubată, dar fără îmbunătăţirea evoluţiei şi a survenit stopul cardio-respirator iresuscitabil”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, şeful Clinicii Bega, dr. Marius Craina.

Femeia era din Timişoara şi nu ştia cum a contactat virusul, spun medicii, potrivit sursei citate.

În prezent, pe secţia ATI a Maternităţii Bega mai sunt internate două gravide şi o lăuză, dar sunt şi paciente pe secţie, a mai precizat Craina.